20160731 100938

20160731 100938У недељу је одржана промоција бициклистичке стазе која води од насеља Дудови до Забранске шуме. Циљ акције био је да се скрене пажња на здраве стилове живота.

Обрад Исаиловић, члан Општинског већа, је том приликом рекао: 

– Желимо да промовишемо и омасовимо употребу бицикла као доброг превозног средства и средства за рекреацију које позитивно утиче на комплетан организам. Употреба бицикла развија мишићно-коштани систем, повољно утиче на расположење јер подстиче лучење хормона среће. Такође, научно је доказано да је то један од најбољих кардио тренинга, а то значи да ако би возили 20 до 30 километара недељно ризик од срчаних и можданих обољења би се смањио за 50 посто. Уколико користимо бицикл као превозно средство можемо уштедети новац, а и не загађујемо околину – рекао је Исаиловић.

Заменик председника Савета месне заједнице Забрежје Марко Николић казао је да су мештани Забрежја апеловали на изградњу бициклистичке стазе која би од насеља Дудови водила до самог Забрежја. 

Милош Станојевић, члан Већа општине Обреновац, најавио је почетак изградње бициклистичке стазе од Дудова до Забрежја.

– Градска општина Обреновац је ушла у пројекат изградње бициклистичке стазе како би допринели побољшању и подстицању људи на веће коришћење бицикла. Тиме ћемо бициклисте издвојити са градских улица и добиће своју зону којом ће моћи да возе безбедно. Било је више ситуација у којима су бициклисти страдали на главним путевима и изградњом ове стазе такве ситуације ћемо смањити на минимум – изјавио је Станојевић.

{youtube}7k7TxWJA5NI{/youtube}