20160728 100050

20160728 100050У порти цркве у Баричу, на простору између цркве и Основне школе „14. октобар”, направљена је нова пешачка стаза. Стаза је ограђена и уз помоћ Јавног предузећа за изградњу Обреновца постављене су и 3 бандере са јавном расветом.

Члан Већа градске општине Обреновац Олга Миросављевић захвалила се Градском секретаријату за образовање и дечју заштиту због реализације овог програма и нагласила да се захваљујући овој активности повећава безбедност свих ученика и скраћује пут до школе.
 
Директорка Основне школе „14. октобар” у Баричу Маријана Стојановић изразила је задовољство пошто је та школа део развојног процеса Градске општине Обреновац.
 
– Видљиве су активности на уређењу простора око школе и у самој школи и овом приликом се захваљујем Градској општини Обреновац – додала је Стојановић. 
 
20160728 100959
 
Предраг Јовановић, члан Већа градске општине Обреновац, рекао је да су становници Барича више од две деценије чекали уређење овог простора.
 
– Захваљујући агилности Савета месне заједнице Барич успели смо да урадимо ову стазу. Наша идеја је да са Саобраћајним предузећем „Ласта” нађемо начин да аутобус са децом стаје ближе овој стази, како би ученици на путу до школе имали безбеднији приступ. Капија ће бити отварана пре него што деца крену у школу, а затварана по завршетку смене, а све у циљу повећања безбедности деце – нагласио је Јовановић.
 
Српска православна црква и свештеници су својим залагањем добили одобрење за цео пројекат, пошто се стаза налази на црквеном замљишту. 
 
{youtube}iPnjb3OsTTk{/youtube}