20160726 100714

20160726 100714У процесу изградње фабрике отпадних вода на територији Градске општине Обреновац почели су радови на парцелацији земљишта.

Директор Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација” Бранко Матић рекао је да је то предузеће ангажовано на реализацији тих послова. 
 
– Оно што сада радимо је ковчање трасе за нову фабрику. Постављено је 70 нових каменова и тиме су омеђене парцеле и читава траса колектора до нове фабрике. Након овог великог посла ради се решавање имовинско-правних односа и изградња саме фабрике – најавио је Матић.
 
Председник Скупштине градске општине Обреновац Мирко Вранешевић подсетио је да се паралелно раде пројекти за канализацију у насељима Шљивице и Браће Југовић.
 
– Ово нам омогућава да градско језгро покријемо канализационом мрежом и да настваимо са реализацијом пројеката које смо започели, а то су прикључци у Уровцима и радови на Шабачком путу. Обзиром да се канал Купинац завршава на самом почетку излетишта Забран, које смо ове године уредили и реконтруисали, за нас није било прихватљиво да се фабрика за прераду отпадних вода налази на тој страни, јер би то угрозило амбијенталну целину. На овом простору ће нићи модерна и функционална фабрика. Она ће омогућити да се отпадне воде које се директно уливају у Колубару и Саву прераде и као такве врате у наше реке. То ће омогућити и да се месне заједнице које гравитирају у овом делу повежу на канализациону мрежу и прикључе на будућу фабрику – изјавио је Вранешевић. 
 
Фабрика ће се простирати на око 3 хектара, а Град Београд је одвојио 90 милиона динара за експропијацију овог земљишта. 
{youtube}SINU_6oJlnw{/youtube}