20160725 124249

20160725 124249Купалиште у излетничкој шуми Забран добилo je овог лета нову понтонску платформу. Понтон је плутајућег карактера, површине 150 м2 и повезан je са обалом преко једног моста, док ће други мост бити урађен у наредном периоду. 

 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић казао је да су створени сви услови да више хиљада Обреновчана посећује купалиште.

 
– Асфалтираћемо плато, како прашина не би сметала купачима и како не би долазило до великих оштећења услед плављења овог подручја зими и у јесен. Разлика између нашег купалишта и оних у другим градовима је што због плављења не можемо уложити велика средства, тако да је наше улагање од неколико милиона динара сасвим довољно да уподобимо овај простор за коришђење, а да не дође до великих оштећења приликом поплаве – нагласио је Чучковић.
 
20160725 124243
 
Према речима директора Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милана Марошанина укупна вредност инвестиције је 5 милиона динара, а понтон је завршен 45 дана након започињања радова. 
 
На овом простору постављен је ситан песак, нови тушеви, чесме и јавна расвета. Уређење обале и приобаља урадило је Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине. Из овог предузећа најављују да ће у наредном периоду бити постављен и нов мобилијар.
 
{youtube}K-LZjDP4JXM{/youtube}