0ff720bd781ecbc15ef15cf382b3e4be 7409691114

0ff720bd781ecbc15ef15cf382b3e4be 7409691114Градски менаџер Горан Весић и председници општина Обреновац и Барајево Мирослав Чучковић и  Слободан Адамовић  обишли су данас радове на асфалтирању пута Дражевац–Вранић, чија је вредност од 35 милиона динара. Овај пут, којим се креће градски превоз, до сада је био у лошем стању, а рок за завршетак радова је 60 дана.

Весић је подсетио да је пре неколико месеци завршен пут Мислођин–Дражевац, заједно са ЈП „Путеви Србије” које одржава овај пут. 

– Заједничким напором „Путева Србије” и општина Обреновац и Барајево овде ће бити завршено скоро шест километара пута који ће омогућити нормално путовање свим становницима овог краја. Приградски превоз ће функционисати онако како је и замишљено, а аутобуси ће се мање оштећивати. Ово је доказ како добро можемо да радимо када сви радимо заједно, република, општине и град – рекао је Весић и додао да је рок за завршетак радова срeдина септембра. 

Он је рекао да су у Дирекцији за грађевинско земљиште и израдњу Београда управо завршена два тендера, за водовод у Лисовићу и канализацију у Шљивицама.

Према његовим речима, ту је остварена уштeда од oкo 40 милиoнa динaрa, кojа ћe се прeусмeрити зa нaсeљe Aрнajeвo, тaкo дa ћe у тoм смислу у oпштини Бaрajeвo пoчeти дa сe рaди вoдoвoд.

– То само говори да Град Београд наставља да улаже у Барајево и Обреновац и све друге општине, као и да покушавамо да решимо важне комуналне и инфаструктурне  проблеме. Не можемо да кажемо да смо модеран град ако у 21. веку неки његови делови немају канализацију, водовод и пут – нагласио је Весић.

Слободан Адамовић  је рекао да је ово добар пример сарадње општина Обреновац и Барајево, за коју се нада да ће бити настављена и убудуће.

Мирослав Чучковић је истакао да овај пројекат враћа понос свим грађанима приградских општина, који ће се након завршених радова на путној инфраструктури и прикључењу на водоводну и канализациону мрежу осећати коначно као грађани престонице.

– Синхорнизација рада републике, „Путева Србије”, Скупштине града Београда и наше две општине биће искључиво на корист свих наших суграђана. То су ситуације у којима треба заједнички да решавамо проблеме људи. Прави пример за то је пут где треба да прође обреновачки водовод који је у надлежности општине Барајево. Јанковића крај у селу Баљевац добиће систем водоснабдевања који ће бити далеко јефитинији уз њихову сагласност, тј. проласком кроз њихову територију. Јако нам је значајно и да је Скупштина града Београда одвојила средства за магистрални водовод, односно део код Лазаревца и на тај начин ствара се прилика да сва села која гравитирају у том делу буду повезана на воду – изјавио је Чучковић.

Обиласку je присуствовао и председник Скупштине ГО Обреновац Мирко Вранешевић.

{youtube}HQIG1TEETIs{/youtube}