20160712 100821

20160712 100821И ове године на спомен обележје палим борцима рата 1990. године чланови породица, удружења бораца, ратних војних инвалида, представници Градске општине Обреновац и Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања положили су цвеће и одали почаст. 

Помоћник министра Милан Поповић нагласио је овом приликом да ће 12. јул бити датум који ће сваке године симболисати сећање на пале борце рата.
 
– То су људи који су се одазвали на позив отаџбине и за одбрану српства. У тој одбрани нису жалили своје животе и то је оно што ми треба да ценимо. Драго ми је да смо се у овом броју окупили и треба да преносимо млађим генерацијама да смо учествовали у одбрани државе и да смо увек били уз њу. Увек смо се борили против нацизма и излазили као победници. Самим тим што нашим поколењима будемо причали о нашим жртвама умећемо да ценимо историју, а и да гледамо у будућност – додао је Поповић.
 
Члан Већа градске општине Обреновац Зоран Ћорломановић подсетио је данас да не смемо заборавити и потиснути свој понос.
 
– Србија и данас каже слобода. Данас будимо сећање на 20 најхрабријих међу нама. Они су бранећи своју отаџбину задужили своје савременике и потомке. Историја нас учи да будућност постоји само за храбре, пркосне и поносне, хумане и достојанствене. Не смемо заборавити Книн, Грахово, Батајницу, Братунац, Кошаре, мостове. Да би изградили све оно што су покушали да нам униште још јаче и уздигнуте главе треба ићи напред – нагласио је Ћорломановић. 
 
Споменик је са зелене површине испред Спортско-културног центра „Обреновац” премештен у парк „Хероја” у центру града. Грађани Обреновца се већ 20 година окупљају испред овог споменика како би одали почаст палим борцима.
 
{youtube}5gr18ytFvt0{/youtube}