Чланови Синдиката лекара и фармацеута Србије јуче су у 11 сати у појединим домовима здравља ступили у једночасовни штрајк упозорења, током којег су збринути само хитни случајеви.

Поводом ступања у једночасовни штрајк упозорења лекара запослених у појединим београдским домовима здравља, градски Секретаријат за здравство је саопштио да од укупно 16 домова здравља којима је оснивач Град, у штрајк је ступило, према њиховим незваничним информацијама, десет лекара у Дому здравља Врачар,  један у Дому здравља Обреновац, а у Дому здравља Нови Београд у штрајк упозорења ступили су само лекари који су чланови Синдиката лекара и фармацеута Србије.

Према најавама овог синдиката лекари до 25. јуна у преподневној смени, у којима тај синдикат има чланство, штрајк организују од 11 до 12 сати  и поподне од 16 до 17 часова.

Као разлог су наведени незадовољство лекара лошом организацијом рада, превелика администрација и нерешени нагомилани проблеми, попут дугог чекања пацијената и немогућности лекара да им посвете довољно времена.

 

Извор: www.srudiob.rs