Tan2016-7-6 1257297 1

Tan2016-7-6 1257297 1Председник Владе Србије Александар Вучић присуствовао је данас полагању камена темељца за изградњу фискултурне сале у основној школи у Грабовцу. Изградња сале финансирана је из буџета Града Београда, а рок за завршетак радова је 4. октобар, односно 90 дана.

Александар Вучић изјавио је данас да Обреновац полако постаје богатије и боље место за живот, поручио најмлађима да само рад доводи до резултата, а просветарима да ће имати већа примања до краја године. Вучић јe рекао да ће грађани Србије живети боље, али да само заједно, радом, могу да остваре резултате, јер ништа неће пасти с неба.

– Морате да будете још вреднији и будете бољи од тата и мама и бака и дека. Све сами себи можете да обезбедите својим радом – поручио је Вучић основцима.

Он је замолио децу да се још неко време играју, а потом приону на рад, а наставнике да науче децу какав однос према животу треба да имају, да буду добри, вредни и поштени. Навео је да је посебно љут на многе који само кукају, плачу и жале се сваког дана, па је наставнике и родитеље замолио да децу уче да раде, а децу да кроз спортско такмичење у новој фискултурној сали науче да се боре за своја места и да знају да без те борбе не могу да успеју у животу.

– Неће овај кукурурз сам да никне, неће ни поврће само да никне и да се прода, пшеница да се пожње, боље је што пре да научите да радите – рекао је Вучић. 

Како је рекао, ускоро креће изградња ауто пута Сурчин-Обреновац, да се зна како иде Обреновац-Уб, да је сређена деоница Уб-Лајковац, да се ради деоница Лајковац-Љиг, а да се деоница Љиг-Чачак отвара за месец или два.

Tan2016-7-6 12122867 0

Подсетио је и да фабрика Меи Tа” запошљава 38 људи, да догодине планира да упосли 700, после тога и 1.400. Додао је и да је председник општине Обреновац Мирослав Чучковић безгранично досадан”, да све паре које су на располагању тражи за ту општину и увек има неки нови пројекат.

Вучић је рекао да је Влада пре неколико месеци кренула у кампању обнове школа и приметио да су му се многи смејали што је премијер за WC”. Председник Владе је приметио да му се у Грабовцу нико није жалио на мале плате, иако би могли да траже веће, те поручио да ће плате у просвети бити повећане до краја године.

– Кад видите осмех код директорке и наставног особља, људи који који су срећни, јер ће њихов објекат да изгледа другачије, онда је то прави успех – рекао је Вучић.

Он је истакао да ће грађани Србије ипак морати много тога да мењају у својим навикама, да раде више, марљивије и боље. Вучић је у летопис школе, поводом изградње фискултурне сале, написао да је срећан и поносан што, размишљајући о будућности наше деце, можемо да урадимо нешто за њих, опстанак више обреновачких села и бољу сутрашњицу за Обреновац, Београд и Србију.

– Знањем и добрим школама Србија се чува и обезбеђује се њен напредак – поручио је Вучић.

Основна школа почела је с радом 1976. године и тренутно је похађају ученици распоређени у 30 одељења из села Милорци и Јошева, а некада и из Лончаника и Црвене Јабуке. Школу похађа велики број деце ромске националности, а у њој је запослено 72 наставника, службеника и техничког особља.

Tan2016-7-6 1296220 0

Камен темељац су положили градоначелник Београда Синиша Мали и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић. Вучића су дочекали ученици школе са родитељима и грађани Грабовца, као и дечаци фудбалери локалног клуба „Полет.”

Директорка школе Снежана Поповић рекла је да је школа домаћин многим манифестацијама и да сваке године организује велики број међушколских дружења, школских и општинских такмичења, семинара за наставнике, као и да редовно води свој летопис и штампа ђачке новине.

– Школа је доста радила на побољшању квалитета рада ученика и наставника, а метаријално-технички услови су добри, ако се узме у обзир недостатак сале за физичко васпитање – рекла је Поповић.

Она је додала и да су еколошки услови лоши, јер се у непосредној близини матичне школе у Дрену и доњем делу Грабовца налази пепелиште термоелектране „Никола Тесла”.

Министарство омладине и спорта поклонило је ученицима десетак лопти за кошарку, фудбал и одбојку.

Извор: Танјуг

{youtube}LDBC8DI-zTs{/youtube}