franjun

franjunСпортско-културни центар „Обреновац” до сада је приказао седам циклуса филмова Француског филмског каравана – Лица афричког филма”, Класици”, Нови француски филм”, Дани з’анимације”, Комедије”, Људскост” и Документарни филмови”.

Сваког понедељка, током јуна, обреновачка публика ће имати прилику да се добро насмеје уз још четири филма из циклуса Комедије”. Пројекције ће се одржавати у Клубу за децу и младе од 20.30 сати.

13. јун – Газеле”, забрањено за млађе од 12 година, 2014, 99 минута.
Режија: Мона Ашаш.
Играју: Камиј Шаму, Одри Флеро, Ан Броше.

Мари и Ерик имају по 30 година и заједно су још од средњошколских дана. Тек што су потписали уговор о куповини њиховог првог заједничког стана, Мари обузима вртоглава сумња. Сусрет са тамним смеђокосим младићем пожуриће њену одлуку: Мари напушта Ерика да би уронила у море задовољства и слободе. Али, откриће свет без милости: људи гледају на самице у њеним годинама као на робу са грешком…

20. јун – Викенди”, забрањено за млађе од 12 година, 2014, 90 минута.
Режија: Ан Виласек.
Играју: Карен Вијар, Ноеми Лвовски, Жак Гамблен…

Понекад је само мало довољно да поквари викенд на селу. Безазлен неспоразум на паркингу супермаркета, погрешан рефлекс, и ето како се све поремети. Ништа више не иде како треба за Кристин. Жан је оставља. Њени свакидашњи пријатељи, Силвет и Улрих, сада су мало мање њени пријатељи…

27. јун – Каприс”, 2015, 100 минута.
Режија: Еманеул Муре.
Играју: Виржини Ефира, Анаис Демустје, Лорен Стоке.

Клеман, учитељ у основној школи, пуца од среће: Алисија, славна глумица којој се диви више од свега, постаје његова девојка. Све се компликује када он упозна Каприс, младу девојку, необуздану и без мере у љубави, која се заљубљује у њега. У међувремену, Тома, његов најбољи пријатељ, зближава се са Алисијом….

4. јул – Краљица Монтреја”, 2013, 87 минута.
Режија: Солвег Анспак.
Играју: Флоренс Лоаре-Кај, Дида Јонсдотир, Улфур Егисон…

Почетак је лета и Агата се враћа у Француску, својој кући у Монтреју. Мора да се врати свом послу режисерке, али и да прежали свог нагло преминулог мужа. То би јој можда лакше пошло за руком кад не би свуда вукла погребну урну и смислила шта ће да уради са његовим пепелом!

СКЦ „Обреновац” се захваљује Француском институту у Београду на наставку сарадње.

Улаз на филмске пројекције је бесплатан.