На јавни позив визуелним уметницима да доставе своје предлоге за откуп радова, који је Спортско-културни центар Обреновац” објавио 17. марта 2016. године, пријавило се 183 уметника са 366 дела визуелне уметности.

Комисију, коју је формирао директор ЈП СКЦ Обреновац” Петар Јовичић, чинили су запослени у Радној јединици Култура”, и то: Јасмина Обрадовић, помоћница директора за културу, Катарина Барјактаревић, организаторка програма, Данијела Иванковић, уредница филмског и позоришног програма и Марија Вуковић Бисерко, уредница ликовног и књижевног програма, уз стручну консултацију Мирослава Карића, кустоса (Ремонт”) и Горана Десанчића, магистра сликарства.

Изабрано је осам радова следећих уметника: Селмана Тртовца, Ане Кнежевић, Марка Црнобрње, Ивоне Плескоње, Тамаре Недељковић Вукша, Жељке Момиров, Милана Зулића и Марка Гавриловића.

Приликом избора радова, основни критеријуми били су: уметничка вредност радова, међусобна комуникација уметничких дела у простору реновираног објекта Дома културе, обогаћивање уметничке збирке делима савремених уметника који нису заступљени у збирци, као и подршка савременој визуелној сцени.

СКЦ се захваљује свима који су се пријавили, истовремено жалећи што нису били у могућности да конкуришу са већим бројем уметничких дела. Желе свима који су учествовали среће на наредном Конкурсу, а ЈП СКЦ Обреновац” ће поново расписати Јавни позив у циљу што транспарентнијег процеса одабира уметничких дела за своју колекцију.