Фондацијa СОС Дечија села Србија у недељу, 15. маја, у 12.00 часова, на градском тргу Др Зоран Ђинђић обележава Међународни дан породице. Том приликом ће сарадници за рад са породицама представити рад Центра за подршку породици грађанима Обреновца, а биће организоване и пригодне забавне и едукативне активности за децу и родитеље.

Међународни дан породице обележава се од 1993. године, одлуком Генералне скупштине Уједињених нација, донетом како би се земље чланице охрабриле да препознају потребу за оснаживањем породице као институције. Рад Фондације СОС Дечија села Србија усмерен је управо на овај циљ –  јачање породица и стварање сигурног породичног окружења за децу, како би она развила своје пуне потенцијале, окружена љубављу, бригом и подршком. 

Фондација СОС Дечија села Србија присутна је у Обреновцу од 2014. године, најпре кроз пројекат „Сигуран свет за децу“, који је за циљ имао смањење ефеката несреће на децу и њихове породице у поплављеним подручјима, и утицај на бржи опоравак и развој заједнице. Паралелно са пружањем ургентне помоћи, основан је и Центар за подршку породици, у коме је до сада 136 породица и 350 деце добило подршку кроз индивидуално саветовање, обуке за јачање родитељских вештина, креативно-едукативне радионице и друге видове психосоцијалне подршке.