VUL 1850

VUL 1850Представници Градске општине Обреновац наставили су са обиласком обреновачких привредника. Члан Већа општине Обреновац Предраг Јовановић обишао је фирму „Глас инвест” из Барича.

Том приликом Јовановић је подсетио да је 2016. година проглашена годином предузетништва. 

– Из два разлога смо данас у посети предузећу „Глас инвест” из Барича. Први је наставак посета нашим привредницима из Обреновца, а у вези са изградњом фабрике Меи Та. Прошле недеље смо обишли фирме из металске струке, а данас смо у компанији која се бави израдом пвц столарије, огледала и осталих производа од стакла. Ово је једна од фирми која ће бити потенцијални кооперант Меи Ти када почне изградња фабрике. Други разглог је тај што је Влада Србије 2016. годину прогласила годином предузетништва. Одвојена су средства у висини од 16,1 милијарде динара, а то је износ који од када постоји вишепартијски систем није одвојен за приватнике и предузетнике у Србији – рекао је Јовановић.
 
Он је позвао предузетнике да се информишу на сајту www.godinapreduzetnistva.rs, на ком се налазе услови, програми и упутства за предузетнике.
 
VUL 1819
 
– Постоји 33 програма која су предвиђена пројектом. У априлу почиње реализација програма стар ап кредита. Наиме, 30 процената новца је бесповратно, а 70 процената је кредит на пет година са једном годином грејс периода уз стандардна обезбеђења. То значи да онај ко се налази на бироу за незапослене шаље бизнис план на основу ког би покренуо посао. Минимални износ кредита је 400.000 динара, од тога је бесповратно 120.000, а 280. 000 динара уз камату од 1.5%. Бесповратна средства финансира држава и то је својеврсна помоћ свим привредницима. Позивам све са територије Градске општине Обреновац да аплицирају, без обзира да ли имају већ покренут посао или неки свој бизнис – казао је Јовановић.
 
Драган Илић, власник компаније „Глас инвест” рекао је да се доста очекује од изградње фабрике Меи Та и да се нада да ће његова компанија успети да сарађује са таквим гигантом. 
 
{youtube}9r7-_3N0iH4{/youtube}