dzakovi perilo 1

dzakovi perilo 1Ситуација у Обреновцу је под контролом, а иако је водостај  Колубаре и Пештана у порасту, реке су у кориту и не постоји опасност од изливања у овом тренутку, рекао је градоначелник Синиша Мали приликом данашњег обиласка насипа Перило на Забрежју.

– Влада Републике Србије прогласила је ванредну ситуацију, тако да војска и полиција заједно са припадницима градских и општинских штабова прате стање на терену из минута у минут. За сада се реагује превентивно – навео је Мали.

Градоначелник је подсетио да је управо овај насип пре две године био урушен са унутрашње стране, након чега се излила река. Перило као и сви остали насипи и бедеми на територији Обреновца су обновљени, тако да су сада квалитетнији и сигурнији, прецизирао је Мали. 

dzakovi perilo 2
– Мониторинг стања на терену је константан, а припремљено је и 6.000 џакова са песком за превентивно реаговање. У претходних годину и по дана око 55 километара канала и корита река је очишћено, што је од изузетне важности због већег протока воде – истакао је Мали. 

Потпуковник Мирослав Стефановић је рекао да су официри Војске Србије непрекидно на вези са кризним штабовима, због чега војска брзо реагује и пружа помоћ народу у заштити живота и имовине. 

Насип Перило обишли су и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор „Београдвода” Ненад Ђинђић.

Извор: Беоинфо

{youtube}TA9WG0U-ED4{/youtube}