VUL 8082

VUL 8082У овом тренутку ситуација у Обреновцу није драматична, а водостај Колубаре и Пештана у последњих неколико сати је у опадању, док је Сава у режиму редовне одбране од поплава, рекао је данас председник Скупштине Београда Никола Никодијевић. Он је на седници Штаба за ванредне ситуације у Обреновцу нагласио да је због поплава које су биле 2014. године Обреновац веома осетљив, јер су људи у страху.

– Желимо да заједно пошаљемо поруку о реалном стању на терену и шта год да се деси, грађани треба да прате упутства Штаба за ванредне ситуације. Кад је реч о притокама Колубаре и тамо је вода или у стагнацији или у опадању. У наредних 48 сати нису најављене драматичне промене – истакао је Никодијевић.

Председник Скупштине града се осврнуо на „катаклизмичне најаве у појединим медијима”, што је демантовао. 

– Људи из струке прате ситуацију, а Штаб за ванредне ситуације ће на основу тога доносити одлуке. Ипак, најбитније је да се не диже паника међу грађанима – нагласио је Никодијевић. 

Ситуација се прати из сата у сат и уколико се буде мењала, свим капацитетима ће се предузимати неопходни кораци, казао је Никодијевић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић прецизирао је да су подручја у небрањеном делу Дражевац, Пољане и Конатице под водом на површини од око 770 хектара. Реч је углавном о пољопривредним ораницама и двориштима. Без обзира на то што је у Пољанама угрожено четрдесет домаћинстава, у Конатицама двадесет, а у Дражевцу осам, ни у једну кућу вода није ушла. 

– Охрабрује чињеница да се вода из та три подручја повлачи. Штаб и „Београдводе” обилазили су све насипе у Обреновцу, посебно седам пробоја оштећених током мајских поплава. Насипи су сада у потпуности у функцији – истакао је Чучковић.

Све градске службе су у приправности с обзиром на временску прогнозу за четвртак и петак, када се очекују додатне падавине. Наруку тренутно иде то што се падавине не очекују данас и сутра, навео је Чучковић.

Седници je присуствоваo Владимир Баталовић, технички директор „Београдвода”.

Извор: Беоинфо

{youtube}MeeCQS-bm8Y{/youtube}