aaaaakanalinovo2015

Пуштањем у рад примарног канализационог вода у Уровцима и Кртинској створени су услови да се део становника ова два села прикључи на мрежу.

Иван Илић, директор Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација”, позвао је грађане да искористе могућност и поднесу захтеве за прикључење. 

– Дуж главног пута у Уровцима и Кртинској, где је изграђена канализација, постоје три категорије будућих корисника. Прва категорија су корисници који су са нама потписали предуговоре. Тим људима је већ изведен канализациони прикључак. Оно што је потребно да они ураде је да дођу у ЈКП „Водовод и канализација” и да са нама склопе кориснички уговор. Након потписивања уговора они су дужни да плате таксу за прикључење која износи 11 хиљада динара. Овај износ је субвенционисан од стране Градске општине Обреновац и вишеструко је нижи него у регуларном поступку. Друга категорија су они који немају предуговор, а објекти које имају на парцелама поред главног пута су законски регулисани. Они такође треба да дођу код нас како би сазнали шта им је потребно од докумената како би поднели захтев и након тога следи плаћање таксе. Након тога стичу услов да се у најкраћем могућем року прикључе на канализациону мрежу. У трећу групу корисника спадају они корисници који немају регулисан статус својих објеката, односно немају грађевинску дозволу. Ти корисници ће бити третирани кроз поступак озакоњења објеката који је у току и спроводи га Градска општина Обреновац. Када буду ушли у тај поступак моћи ће да се пријаве за прикључење на канализацину мрежу. Ми се надамо да ће свака кућа на новоизграђеној траси бити прикључена на канализациону мрежу у току ове године – казао је Илић.
 
{youtube}20uUnbaeqbg{/youtube}