VUL 7067

VUL 7067Завршетком обилазнице и улице Краља Александра Првог створили су се услови за измештање теретног и аутобуског саобраћаја из улице Краља Петра Првог. Станица у улици Краља Петра Првог, такозвани Ц маркет”, се измешта у улицу Вука Караџића.

Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је  да се ова станица измешта у улицу Вука Караџића и да ће на тој станици стајати аутобуске линије 911, 911а, 912, 912а, 912б и 914.

– Све остале линије, као и 860 и 860е, се измештају на станицу у улици Краља Александра Првог. У току прошле године створили су се услови да та улица постала у потпуности функционална. Увели смо нову линију 914 на захтев грађана из Шљивица и Белог Поља. Та линија је била проба за тотално измешттање саобраћаја из улице Краља Петра Првог у улицу Краља Александра Првог. Желим да истакнем да су сагледавајући све безбедносне аспекте стручњаци из Градског секретаријата за саобраћај потпуно стали иза ове трасе. Са аспекта безбедности нема потребе да ико има страх да је ова промена саобраћаја урађена лаички и аматерски. Данас смо урадили припремне радове на пешачкој стази у улици Краља Александра  Првог на недостајећем делу у дужини од 75 метара са обе стране саобраћајнице, тако да ће пешаци моћи безбедно да се крећу целом дужином улице, од раскрснице са улицом Краља Петра Првог. Истовремено ће екипе Београдпута” извршити потребна обележавања хоризонталне сигнализације и избледелих пешачких прелаза. Што се тиче брзине и контроле, подсећам да је ограничење брзине у насељеним местима 50 километара на час и ми ћемо уз помоћ припадника Министарства унутрашњих послова вршити честе контроле на овом делу улице Краља Александра како би се повећала безбедност свих учесника у саобраћају. Цела Управа градске општине Обреновац и Секретаријат за саобраћај града Београда су апслутно професионално били посвећени овом пројекту. Морамо да знамо да се наш град шири, да се повећава број становника, као и инфраструктурних објеката. Нова мрежа саобраћаја је нешто неминовно и трудили смо се да она буде плод заједничког рада и озбиљног пројекта који ће исцртати нове странице у историји нашег града – казао је Вранешевић. 

{youtube}2CJB7UpsDpU{/youtube}