Међународна организација студената пољопривреде и сродних наука “IAAS” и ове године организује у Србији Регионални скуп студената пољопривреде. Студенти из целог света ће у Србији боравити од 24. до 31. маја. Учесници овог скупа јуче су боравили у Обреновцу.

У симпозијум сали хотела Обреновац организована је конференција којој су присуствовали председник општине Обреновац Жељко Јоветић и члан Опшинског већа задужен за пољопривреду Горан Алексић. 
 
Председник оштине је студентима пожелео добродошлицу у Србију и у Обреновац. 
 
– Обично се на оваквим скуповима представља свој град или своја држава и прича се о бројним досадним статистичким подацима. Србија није прост збир њених чланова и Србија није 8 милиона људи и то није најбитнији податак који треба да понесете одавде.  Ја бих волео да из Србије и из Обреновца понесете импресију о духу овог народа, о гостопримљивости  истог овог народа, волео бих да нађете разлог да се вратите у Србију и у овај град, а најбољи начин за то је да пробате да се заљубите у Србији. Уживајте у нашој земљи – поручио је студентима пољопривреде Жељко Јоветић. 
 
 
Након званичног отварања и предавања које је одржала професорка Пољопривредног факултета у Београду, ова студентска организација је Пољопривредно-хемијској школи из Обреновца донирала пољопривредну машину – копачицу, која је поклон ИМТ Бољевац. 
 
Увече је у банкет сали хотела Обреновац организован тзв. Trade Fair, на ком су се све земље представиле са својим националним специјалитетима. 
 
У Обреновцу су боравили студенти из Швајцарске, Хрватске, Словеније, Македоније, Немачке, Турске, Америке и Норвешке.