Поводом наставка радова на каналу Купинац, на делу око насеља Дудови, председник општине Обреновац Жељко Јоветић и директор ЈП за изградњу Обреновца Светозар Добрашиновић су јуче обишли извођаче радова.
Како су се створили адекватни временски услови настављени су радови који су прекинути прошле године због проблема насталих неблаговременим расписивањем тендера. Извођач је добијен крајем прошле године када радови нису могли да почну.

– Прошле године смо неславно прошли на овом пројекту, касно је расписан тендер, а онда се извођач који није добио посао жалио, па је због тога све стајало до пред крај године, када смо и потписали уговор са извођачем, али тада је већ било касно да се било шта ради. Надам се да ће прописани рокови које је извођач понудио, а то је 100 метара за месец дана, довести до тога да ми већ негде у августу видимо зацевљен Купинац у центру града, односно на мосту у Дудовима. По пројекту је планирано да овим зацевљеним делом иде пешачка и бициклистичка стаза и мислим да ће свим грађанима на тај начин бити олакшан приступ Забрану, можда и најлепшем делу нашег град – рекао је председник општине Обреновац.

 

Према речима директор ЈП за изградњу Обреновца уређење канала Купинац је најважнији посао који ће ЈП за изградњу радити ове године уз кружни ток код хотела.

– Ово је друга фаза израде Купинца. Ми имамо одобрење за изградњу до Кнежевића моста и укупна дужина износи 5 километара и 600 метара. Стигло се за зацевљењем до самог улазка у Дудове и за непуне две недеље урађено је око 100 метара. Оно што може да успори радове је оно што је иначе уобичајено код оваквих пројеката, то су инсталације које морамо да савладамо на овој траси. Инсталације везане за електро напајање, за телеком и кишну канализацију, али надам се да ћемо у сарадњи са свим тим јавним предузећима успети да те проблеме превазиђемо. Ја очекујем да ћемо у току ове грађевинске сезоне проћи мост на Купинцу и по пројекту је зацевљење још 20 метара после моста на Купинцу. Након тога настављамо да радимо до уласка у Рвате где ће ићи двогубо корито и након тога нас очекује уређивање канала – прецизирао је Светозар Добрашиновић.