DSC 4511

DSC 4511Данас je у Соколском дому одржана aкадемија и изборна скупштина Уније спортиста на којој је Иван Јегоровић једногласно изабран за председника скупштине Уније спортиста.

Акадамији и скупштини су присуствовали и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, саветник председника Спортског савеза Србије Дане Корица, спортисти и руководство општине.

Иван Јегоровић је приликом обраћања присутнима рекао: 

– Унија спортиста је битна за Обреновац и представља фактор стабилности развоја обреновачког спорта. Питање које добијам често, а поготово у духу политичких кампања јесте – зашто једно спортско удружење као што је Унија спортиста учествује у политичком животу општине као што је Обреновац. Мој одговор је јасан – зато што сви спортисти једном морају подићи свој глас и зато што снага спорта и спортиста не може да се мери ни са чим на свету, зато што смо научени да се боримо и зато што нема ко други да се бори за нас.  После четири године постојања Унује спортиста не морамо причати празне приче и не морамо се бавити сувом демагогијом, јер  имамо озбиљне резултате иза нас. Смејали су нам се када смо причали о томе да је могуће направити програм бесплатног тренинга по коме ће сва деца бесплатно тренирати спорт по избору, смејали су нам се када смо говорили да је могуће да сва деца иду на бесплатно зимовање и летовање, да је могуће запослити све професоре физичке културе у основне школе и ставити у функцију здравог развоја деце од првог до четвртог разреда.  Данас ми се смеју када говорим о завршетку стадиона Радничког, о бесплатним школицама спорта за предшколце. Резулатат нашег четворогодишњег рада јесте да се две хиљаде деце бави бесплатно спортом сваког месеца, пет хиљада малишана иде на бесплатно зимовање и летовање сваке године, да смо све професоре које смо имали на тржишту рада запослили у основним школама и они сада предају деци. Такође бих лагао када бих рекао да нисам  имао велику помоћ од спортских институција, као што је Спортски савеза Србије, али и од политичких институција. У име свих спортиста, сваког детета које данас бесплатно тренира спорт, сваког родитеља јер сам и сам родитељ, господине Чучковићу – хвала. Ми спортисти живимо по правилу да посматрамо живот као једно велико и констатно такмичење. Сваки дан  је нека нова утакмица у којој треба  победити, зато идемо заједно напред у нове победе – казао је Јегоровић.

DSC 4521

Иван Јегоровић је уручио захвалнице најбољем спортисти Борису Златановићу, најбољем тренеру Милошу Младеновићу и Данијелу Данету Корици.

Дане Корица је приликом преузимања захвалнице рекао да није очекивао то признање. 

– Живим у Обреновцу већ четрдесет и нешто година, нисам се много аганжовао у спортском раду, али сам се ангажовао да у Малој Моштаници буде лепша околина  и да народ који живи у Обреновцу и околини има здрав ваздух и да се бави спортом. У име Спортског савеза и у моје име захваљујем се на  дивном данашњем дану, ово је привилегија да сам међу спортистима, грађанима, тренерима, професорима и заиста желим да овај град после тешких поплава поново живи као што је живео пре тога. Да се деца баве спортом, а ми који смо већ оматорили можемо да вам помажемо саветима и да мало тренирамо – казао је Дане Корица.

Захвалница је уручена и председнику Градске општине Обреновац Мирославу Чучковићу.

– Највећи успех ове акције је, с обзиром на то да је потпуно јасно шта је Унија спортиста урадила кроз програм Еко динар”, та визија да свако дете има прилику да се бави спортом који жели, да сваки тренер има времена да се бави децом, а не да се бави само скупљањем средстава за клуб, да сваки клуб без обзира да ли је у професионалном смислу атрактиван за децу или окупља само неколико десетина клинаца буде подједнако третиран од стране општине. Али неке ствари су генерално за нас значајне, пре свега ми имамо дупло мање наркотика на улицама Обреновца и то је ваш успех. Ви сте окупили децу на спортским теренима и спасили од дроге. Национални велики успех јесте у томе што смо преполовили децу са деформитетима тела, број деце са кривом кичмом, са равним стопалима, број гојазне деце је преполовљен за ове четири године. Најважнија ствар, када су грађани Обреновца били директно угрожени, је да је Унија спортиста била у сваком насељу не штедећи себе – казао је Мирослав Чучковић.

DSC 4541

Он је додао да пројекат изградње стадиона у грубим радовима кошта четрдесет милиона динара.

– Сматрао сам да није одговорно стављати  средства у буџет док још постоје индивидуалне куће које нису завршене. Прва половина 2016. године биће потрошена у временском смислу за поправку преосталих  домаћинстава људи који нису успели да се опараве. Када то завршимо мислим да је смислено, одговорно и да неће изазвати љутњу било кога изградња ток спортског објекта, уколико будем наставио да обављам ову дужност и после априла ове године – додао је Мирослав Чучковић.

{youtube}jEPlQY_A__U{/youtube}