Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић посетио је данас Друштвени центар Фондације за младе Обреновца у ком је одржао састанак са представницима фондације. Тема разговора била је сарадња између општине Обреновац и фондације.

Председник општине Мирослав Чучковић рекао је да је на састанку било речи о томе како општина може да помогне развоју саме фондације.

– С обзиром да смо на почеку буџетске године, а Фондација за младе Обреновца је врло кредибилна у међународним институцијама, разговарали смо на који начин Градска општина Обреновац може активно да учествује у програмима које спроводи фондација. Са друге стране имамо једну важну општинску активност, а то је почетак изградње фабрике у Баричу, ангажовање по први пут ученика у процесу дуалног образовања у Србији. Наш задатак јесте да заједно прођемо кроз тај процес и да сви средњошколци који желе да учествују у дуалном процесу прођу кроз основне типове обука које нуди овај друштвени центар. На тај начин ћемо их оснажити да узму своју судбину у своје руке. Само функционисање јавних простора који ће бити опредељени од стране општине и стављени на располагање фондацији, пружиће могућност да се активности Фондације за младе Обреновца унапреде. Имали смо процес обнове од поплаве и било је разумљиво ангажовање свих институција у том процесу, али данас морамо да мислимо и о новој стратегији културних догађаја у којој ова фондација мора да има основну улогу. Уметници, млади људи и културни радници који суштински пролазе кроз простор ове фондације су неко ко треба да дефинише начин трошења тих буџетских средстава, како би Обреновчани могли да све своје потребе из области културе остваре у својој заједници, а не да иду за Београд. Град једнаких шанси за нас представља могућност да, кроз омладинску фондацију и пројекте који су подржани од најкредибилнијих институција, Обреновац постане место у ком ће се млади људи сретати, у ком ће млади предузетници имати шансу за свој нови бизнис и у ком млади људи неће напуштати Обреновац – казао је Чучковић.
Бранко Спасић, извршни директор Фондације за младе Обреновца, рекао је да је састанак био конструктиван.
– Све теме које смо отворили су заиста значајне за све, а нарочито за младе из Обреновца. Разговарали смо о јавним просторима, култури и културним фондовима, као и о дуалном образовању. Њихова реализација је нешто на чему ћемо радити у наредном периоду. Надам се да ће сав простор за напредак и једнакост свих младих које Обреновац има, Обреновац и почети да користи. Дефинитивно је да је овај састанак главни корак како би наш циљ ка коме сви тежимо био испуњен што пре. Оно што ће се десити у наредном периоду јесу договори у вези са сарадњом о јавним просторима и надам се да ћемо у наредном периоду имати одлуке које ће допринети да у потрагу за средствима кренемо што пре. У Обреновцу постоји више од неколико јавних објеката чије капацитете не користимо. Ту мислим на Стару апотеку, Дом војске и стару робну кућу. Надам се да ће за неколико месеци слика бити другачија и да ће млади у Обреновцу имати на располагању оно што је фактички њихово – рекао је Спасић.