ravni krovovi

ravni krovoviОпштинске комисије које имају задатак да утврде кориснике помоћи из буџета Градске општине Обреновац за насеља „Сточна пијаца” и „Старо игралиште”, а по Програму санације и обнове равних кровова на стамбеним зградама, ће у петак, 22. јануара,  кренути у обилазак. Тим поводом је одржан састанак председника општине са члановима комисија.

– Као што смо и обећали, неће проћи ни једна недеља а да не понудимо Обреновчанима значајан пројекат за њихов живот. Ову недељу ће карактерисати почетак обнове кућа које финансира Европска унија. Пре свега ће почети радови на кућама на Забрежју и у Дудовима. Веће је донело одлуку да се оформе две комисије и да се крене у обилазак насеља Сточна пијаца” и Старо игралиште” како бисмо евидентирали и исплатили свим грађанима Обреновца штету насталу након обилних падавина 2014. године. Ова два насеља неће бити једина која ћемо обићи. Ове године ћемо завршити и обилазак косих кровова који су имали оштећења и исплатити сваку штету коју су имали грађани Обреновца. Било да је у питању оштећен кров, привредна, пољопривредна активност или нека друга врста штете која је наступила током поплаве, из општинског буџета смо одвојили 72 милиона динара за ову намену – казао је Чучковић.

Члан Већа градске општине Обреновац и члан комисије Драгослав Мршевић рекао је да ће комисије на време обавестити станаре у зградама о доласку комисије.

– Да не буде проблема и злоупотреба, сваки члан комисије ће имати идентификацију и решење са којим може да уђе у стан. Рок за завршетак обиласка је 1. март, тако да нико не треба да брине да ће бити прескочен. Уколико неко заказаног дана не буде у прилици да буде у стану, наравно да ћемо обилазак поновити. И раније је било покушаја да овај проблем решимо. У једној фази смо чак дошли и до пројекта претварања равних кровова у косе, али државни ревизор је забранио општини да тај посао заврши до краја. Елементарна непогода је на несрећу дале прилику да то буде повод да се кровови санирају – рекао је Мршевић.  

Мршевић је додао да ће сваки власник стана у поткровљу који је имао оштећен раван кров бити у прилици да добије помоћ од 120.000 динара и да ће то бити линеарно исплаћено свим станарима који су претрпели штету.

У насељу Старо игралиште” Програм обнове обухвата све стамбене зграде у улицама Вука Караџића, Краља Петра Првог, Краља Александра Првог, као и у деловима улица Кнез Михаилова и Карађорђева. Комисије ће радити углавном у послеподневним часовима, а на улазима у зграду ће бити постављено обавештење о раду комисије.

Програм санације и обнове равних кровова на стамбеним зградама колективног становања у насељима „Сточна пијаца“ и „Старо игралиште“ на подручју Градске општине Обреновац оштећених услед великих падавина у мају 2014. године можете погледати овде.

Решење о образовању комисије за насеље Сточна пијаца” можете погледати овде.

Решење о образовању комисије за насеље Старо игралиште” можете погледати овде.

{youtube}8FEwTAjcpgs{/youtube}