zimska služba

zimska službaСиноћ је механизација Јавног предузећа за изградњу Обреновца чистила од снежних наноса некатегорисане путеве првог приоритета. На јутрошњем састанку зимске службе Градске општине Обреновац заменик директора тог предузећа Бранко Матић рекао је да је то предузеће чистило висинске делове општине.

– Прошли смо све висинске делове општине, преко Мале Моштанице, Јасенка, Мислођина, Конатица, Дражевца и Барича. Тај део смо завршили, а што се тиче другог дела оштине, а ту мислим на Трстеницу, Орашац, Вукићевицу и то смо завршили. Што се тиче равничарског дела, тај део ћемо обавити у току дана. Након тога крећемо у други круг чишћења некатегоросаних путева у висинским деловима како би очистили снег који је нападао током ноћи и јутра. Упоредо са овим укључићемо две радне машине за чишћење некатегорисаних путева другог приоритета по тим висинским деловима општине и у оним ситуацијама када је неопходно реаговати, када су сахране или неки други хитни случајеви који имају приоритет – рекао је Матић. 
 
Зоран Гутаљ, шеф Комуналне инспекције градске општине Обреновац, рекао је да је ситуација у градским насељима задовољавајућа.
 
– Што се тиче стаза и оног дела за које је задужено Јавно комунално предузеће Обреновац”, то је у добром стању и тротоари су чисти. За улазе стамбених зграда за које је надлежна скупштина станара ћемо послати инспекторе на терен и опомињати, а оне који се оглуше и кажњавати.  Што се тиче главних улица и тротоара испред локала они су очишћени и приметили смо да власници локала то одржавају јер је у њиховом интересу да им прилаз до радње буде очишћен због самих потрошача – казао је Гутаљ.
 
Из СП Ласта” обавештавају да су због снега на коловозу били скраћени следећи поласци: Мала Моштаница, Баљевац, Јасенак и Трстеница.
 
{youtube}onUK4_0sU2I{/youtube}

{youtube}h8YzARZmJq4{/youtube}