VUL 2538

VUL 2538Оперативним планом зимске службе за уклањање снега са некатегорисаних путева у зимском периоду 2015./2016. године обухваћени су најзначајнији некатегорисани путеви на подручју Градске општине Обреновац. Некатегорисани путеви првог приоритета су путеви чија геометрија (ширина, могућност окретања,…) дозвољава употребу камиона са зимском опремом за чишћење путева (раоник за чишћење снега  са посипачем мешавине).

Некатегорисани путеви другог приоритета су путеви чија геометрија (ширина, могућност окретања,…) не дозвољава употребу камиона са зимском опремом за чишћење путева (раоник за чишћење снега са посипачем мешавине).

Сходно Уредби о категоризацији државних путева (Сл. гласник РС”, бр.105/2013), од 29.11.2013. године, предмет овог плана нису следећи државни путеви:

– државни пут  IБ реда:  Београд – Обреновац – Шабац – Лозница,
– државни  путеви IIА реда: Обреновац-Бечмен-Пећинци-Рума, Обреновац – Стублине – Уб- Словац, Стублине – Бргуле – Лајковац, Барич – Мислођин – Степојевац,
– државни  путеви IIБ реда: Велико Поље -Грабовац-Бањани, Дражевац – Мељак – Барајево.

Такође, предмет овог плана нису општински путеви, као и градске улице на територији Градске општине Обреновац. Одржавање државних путева на подручју Градске општине Обреновац је у надлежности ЈП Путеви Србије, а одржавање општинских путева и градских улица је у надлежности Секретаријата за саобраћај града Београда. Иначе, одржавање ових путева до сада је вршило предузеће ПЗП Београд” д.о.о Београд (државни пут  IБ реда ) и предузеће  ЈКП Београдпут” (државни  путеви II реда, општински путеви и градске улице).

Информисање јавности у вези са задацима и питањима која овим планом нису обухваћена вршиће се путем контакта са ЈП за изградњу Обреновца, у времену од 7:30 – 15:30 часова радним даном, или преко извођача радова у времену од 00:00 – 24:00 часова свим данима, када је организовано дежурство.

Информисање јавности, као и свих заинтересованих у вези са задацима из овог плана, вршиће се путем следећих телефона:

Радним даном 7:30 – 15:30  часова
ЈП за изградњу Обреновца, ул. В. Караџића 99/д
Тел/фах: 8720-395, 8724-795 и 8721-927

Градска општина Обреновац
Инфо центар
Тел: 8721- 985

Свим данима 00:00 – 24:00 часа
ЈП за изградњу Обреновца, ул. В. Караџића 99/д
Бранко Матић – заменик директора, тел.064/83-22-099
Горан Ћирић, тел.064/83-22-109

Градска општина Обреновац
Инфо центар
Тел: 8721- 985

Списак државних путева о чијем се одржавању у зимским условима стара Република Србија можете погледати овде
Списак општинских путева о чијем се одржавању у зимским условима стара Град Београд можете погледати овде
Списак градских саобраћаница о чијем се одржавању у зимским условима стара Град Београд можете погледати овде.
Списак некатегорисаних путева (првог приоритета) о чијем се одржавању у зимским условима стара Градска општина Обреновац можете погледати овде.
Списак некатегорисаних путева (другог приоритета) о чијем се одржавању у зимским условима стара Градска општина Обреновац можете погледати овде.