VUL 1244

VUL 1244На иницијативу неформалне групе младих, чији је иницијатор Ања Деспотовић, која је прикупила више од хиљаду потписа за изградњу игралишта за псе, данас је у општини Обреновац одржан састанак представника Градске општине Обреновац са генералним секретаром Кинолошког савеза Србије Махмудом ал Дагистанијем. На састанку је одлучено да се у Обреновцу изгради игралиште за власничке псе.

Ања Деспотовић, која је покренула иницијативу, изненађена је брзином реализације.

– Одушевљена сам брзином реализације ове иницијативе коју сам покренула како би нешто лепо и корисно направили у Обреновцу. Увидела сам потребу за простором који би користио власницима паса и у ком би могли безбедно да пусте своје псе, да их на безбедан начин тренирају, рекреирају, али и друже са другим власницима паса. Није било тешко, јер је одзив био одличан и врло брзо сам уз помоћ пријатеља прикупила хиљаду потписа и ту петицију донела у општину. Нисам се надала да ће тако брзо изаћи у сусрет и решити овај проблем и да ће игралиште за псе у скорије време постати јава – казала је Ања Деспотовић.
 
Махмуд ал Дагистани, генерални секретар Кинолошког савеза Србије, рекао је да је ово одлична иницијатива.
 
– Ова иницијатива је одлична и Кинолошки савез Србије ће се максимално потрудити да реализује овај пројекат. Обреновац ће међу првим општинама добити игралиште за псе и јако сам срећан због тога. Општина Обреновац је имала слуха за овакав пројекат и већ су пронашли земљиште за игралиште на ком ћемо направити игралиште за псе у ком ће власници паса моћи да се друже, тренирају са својим псима и уче их социјализацији. Врло је важно да овако нешто постоји, јер на овакав начин власницима и њиховим псима нико не смета, тако да ће они имати свој кутак у Обреновцу. Надам се да ће овакве иницијативе да се прошире и на остатак Србије – додао је ал Дагистани.
 
VUL 1246
 
Члан Већа градске општине Обреновац Александар Богићевић рекао је да се општина није могла да игнорише ову иницијативу.
 
– Прикупљено је више од хиљаду потписа и ми се као одговорна управа нисмо могли оглуштити на овакву иницијативу. Обезбедили смо земљиште на ком ће бити изграђено игралиште за псе, како би омогућили власницима паса да имају сигуран кутак у Обреновцу. Желим да се захвалим Кинолошком савезу Србије који ће уложити средства за изградњу и направити игралиште које ће се налазити уз бициклистичко-пешачку стазу у Забрану. Ово је доказ како грађанске иницијативе имају могућност да нешто промене на боље у Обреновцу и ја се надам да ће сличних иницијатива бити и у будућности. Оно што планирамо у даљој сарадњи са Кинолошким савезом Србије су предавања, обуке и социјализација власничких паса, јер опасни пси који нису прошли обуку социјализације не смеју се пуштати са поводника и власници су у обавези да тим псима носе корпу преко њушке – рекао је Богићевић.
 
{youtube}zgEnPuRyFng{/youtube}