Градска општина Обреновац на самом почетку 2016. године по шести пут организује манифестацију „Обреновац-град отвореног срца”. По угледу на традиционалну београдску акцију „Улица отвореног срца”, 1. јануара, од 12.00 до 15.00 часова, на Тргу др Зорана Ђинђића у Обреновцу, деци Обреновца ће Нову годину пожелети музичари, песници, плесачи, кловнови…

Програм ће се састојати из три дела. У првом ће се представити Дечји градски хор „Круна од нота”, група PASCO, дечји ансамбл Центра за очување традиције и културе „ТЕНТ” и Балетски студио „Идеа”. Потом ће бити додељене награде најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса. У овом делу програма представиће се и деца која су у протеклој школској години постигла изузетне резултате у различитим областима – спорт, уметност, наука, под слоганом „Најбоље од нас”.
 
У другом делу програма представиће се Културно-уметничко друштво „Круна” из Великог Поља, полазници школе глуме Марије Меденице у представи „Ћоше у слободно време”, Центар „МС Иновације”, као и плесни студио „L Dance Studio”. И ове године је припремљена Дечја олимпијада „Игре без граница” у којој ће поред деце учествовати и неколико кловнова.
 
Трећи део манифестације „Обреновац-град отвореног срца” чини програм који су припремила деца из Предшколске установе „Перка Вићентијевић”, ученици Прве обреновачке основне школе, као и заједнички плес све деце на манифестацији.
 
У оквиру радионица за децу биће организовани face painting, креативна радионица „Срце за улицу отвореног срца”, ручна израда божићних украса, креативна радионица „Арт шољице” и биће организован наступ Деда Мразева на моторима из Мото клуба „Warriors”.
 
На витражима у парку биће постављене фотографије са прошлогодишње манифестације „Обреновац-град отвореног срца” и радови учесника ликовног и литерарног конкурса. На посебном штанду ће се служити чај и палачинке за посетиоце, док ће свој штанд имати штићеници Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју и чланови Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида.
 
Основна идеја ове манифестације је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.
 
{youtube}F6SQ72PsBbo{/youtube}