VUL 9010

VUL 9010У насељу Потића воће почели су радови на изградњи примарног цевовода на подстаници 53 за четрдесет домаћинстава. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац и ЈКП „Топловод”. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је солидарност житеља Потића воћа нешто што представља одлику Обреновца.

– Оно што смо овде чули од мештана јесте нешто што представља прави Обреновац. Обреновац у каквом желимо да живимо. Становници овог дела Обреновца, четрдесет породица, ће добити грејање и понудили су да свој вишак огрева поделе са комшијама који су са друге стране улице у Филиповића крају. Обреновац као град солидарности је нешто на чему треба да инсистирамо и нешто што може бити сигуран путоказ за развој града. Ако сви учествујемо у њему, све месне заједнице и сви становници, он ће бити лепши и уређенији и међуљудски односи ће бити на високом нивоу. Што се тиче грађевинске сезоне, обећали смо да је нећемо прекидати. Временске прилике нам иду на руку, тако да се на свим градилиштима радови неће зауставити докле год будемо имали овакве временске услове – казао је Чучковић.
 
Директор Јавног комуналног предузећа „Топловод” Обреновац Борис Ивковић рекао је да се тренутно изводе радови на изградњи примарног цевовода на топлотној подстаници 53.
 
– У питању је део насеља Потића воће који је био прескочен у развоју топлификације. Ради се око 150 метара примарног цевовода за тополотну подстаницу снаге 800 киловат часова. На мрежу ће бити прикључено око 40 домаћинстава који ће следеће године, а највероватније у току ове грејне сезоне бити прикључени на даљински систем грејања – рекао је Ивковић.
VUL 8994 
Члан Општинског већа Предраг Јовановић подсетио је да пројекат топлификације Новог Београда неће угрозити Обреновац.
 
– Пратићемо евентуални транспорт топле воде са Термоелектране „Никола Тесла” ка Новом Београду. То је стари пројекат који је једно време био стављен у страну, али је актуелизован у последње време. Желим да обавестим грађане да ће Градска општина Обреновац увек и искључиво прво водити рачуна о својим грађанима, што доказује и ово ширење топлификационе мреже и да места за забринутост нема – казао је Јовановић.
 
Одборница у Скупштини градске општине Обреновац и житељка Потића воћа Јелена Ђорђевић Стевановић рекла је да ће сав вишак угља који остане у домаћинствима која добију грејање бити дониран онима којима буде неопходан.
 
– Као одборник залагала сам се да овај део Потића воћа буде прикључен на топловодну мрежу и да ових четрдесет домаћинстава коначно добије централно грејање. Оно што смо ми предложили је да сав вишак угља, дрва и осталог грејног горива који нам остане преко Месне заједнице Звечка донирамо следеће године онима којима то буде најпотребније – додала је Јелена Ђорђевић Стевановић.
{youtube}SqGto4RYmIg{/youtube}