Организација „Хелп” почиње инфо кампању са циљем представљања могућности подршке самозапошљавању и смањењу сиромаштва грантовима у опреми појединачних вредности 1500, 2400 и 3600 евра.  Презентације ће бити одржане 23., 24. и 29. децембра и отворене су за јавност.

У оквиру пројекта „Смањење сиромаштва и унапређење могућности запошљавања маргинализованих и угрожених група становништва са фокусом на Ромкиње у Србији“, а на основу уговора о сарадњи потписаног са Градском општином Обреновац, „Хелп” покреће информативну кампању за сва заинтересована лица којима је неопходна подршка у започињању малих бизниса. На основу потписаног уговора, у Обреновцу је планирана додела 40 грантова у опреми.

Позивају се сви незапослени, а заинтересовани да покрену мали бизнис, да дођу на информативне састанке/презентације и то у среду, 23. и у уторак 29. децембра, са почетком у 17 часова, у Спортско-културни центар, ул. Краља Александра Првог бр. 63, и да чују више детаља о самом пројекту и преузму пријавне формуларе.
Још једна презентација биће одржана у просторијама МЗ Стублине у четвртак, 24. децембра 2015. године, са почетком у 17 часова.

На презентацијама ће бити детаљно објашњен процес конкурисања и одобравања грантова, и подељени формулари за пријављивање. Заинтересованим лицима на располагању су грантови у опреми појединачних вредности од 1500, 2400 и 3600 евра.

Поред опреме, корисници ће имати могућност да похађају пословне обуке на тему маркетинга, менаџмента и израде бизнис плана, као и друге стручне обуке важне за развој њихових малих бизниса. Свим корисницима биће пружена подршка умрежавања и менторинг у току трајања пројекта.

О пројекту:

Пројекат „Смањење сиромаштва и унапређење могућности запошљавања маргинализованих и угрожених група становништва са фокусом на Ромкиње у Србији“ „Хелп” спроводи уз финансијску подршку Шведске агенције за међународну сарадњу Сида, а суфинансирају циљни градови и општине Краљево, Крушевац, Лесковац, Обреновац, Пријепоље, Пожаревац, Трстеник, Владичин Хан, Власотинце и Врање.

Циљ пројекта је интеграција маргинализованих Рома и других социјално угрожених група становништва у Србији мотивисањем на самозапошљавање и активан приступ тржишту рада.

{youtube}iK6qf0COWw4{/youtube}