VUL 7663

VUL 7663Градски менаџер Горан Весић, председник и заменик председника општине Обреновац Мирослав Чучковић и Мирко Вранешевић обишли су данас завршне радове на асфалтирању улице Живе Борјановића у насељу Звечка. За афлатирање деонице дуге 1.290 метара општина Обреновац је издвојила пет милиона динара. Догађају је присуствовала и заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић.

Градски менаџер је рекао да је општина Обреновац издвојила 45 милиона динара за некатегорисане путеве, где спада и улица Живе Борјановића.

– Ова улица је веома важна, јер је то алтернативни излаз на Ваљевски пут. Ово је пример добре сарадње Скупштине града и општине Обреновац, јер покушавамо да више средстава уложимо у развој недостајуће инфраструктуре у приградским општинама. До сада се углавном развијао центар града, а последњих деценија су приградске општине биле запостављене. Ми смо претходне и ове године променили тај приступ, улажемо више у ове општине када је у питању канализација, водовод и путна инфраструктура, како би сви грађани Београда, без обзира на то где живе, добили основну инфраструктуру – истакао је Весић.

Градски менаџер је најавио да је за следећу годину припремљен буџет према коме ће приградске општине добијати више средстава него до сада.

– Променили смо критеријуме по којима ће се тај новац делити. За следећу годину смо издвојили 23 милијарде динара за инвестиције у граду, за водовод и канализацију и саобраћајну инфраструктуру, а највећи део ће добити приградске општине – нагласио је Весић и додао да је до сада био случај да неке општине новац од издавања пословног простора користе само за себе, те да онда неко може да мења контејнере више пута, а неко нема новца да асфалтира десет метара. Пословни простор, навео је, имовина је града и припада свим грађанима Београда.

VUL 7545
Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је казао да је Звечка једно од највећих насеља у Обреновцу, те да ће у том насељу, а пре свега на Шабачком путу, кренути и изградња канализације. Општина Обреновац ће, додао је Чучковић, издвојити и средства за канализацију, грејање и поправку путева.

Заменик председника општине Мирко Вранешевић подсетио је колико је средстава ове године уложено у развој путне мреже у општини Обреновац.

– На крају смо грађевиснек сезоне када је у питању асфалтирање атарских и некатегорисаних путева на територији Градске општине Обреновац. Овај посао је резултат координације Града Београда и општине Обреновац. Град Београд је ове године уложио преко 113 милиона динара у путну инфраструктуру у Обреновцу. Општина је издвојила 45 милиона динара за асфалтирање локалних и некатегорисаних путева. Када се то сабере, долазимо до цифре од неких 150 милина динара помоћу којих смо омогућили суграђанима квалитеније путеве и безбеднији саобраћај. Ова улица неће остати оваква, јер ће Секретаријат за саобраћај града Београда уложити додатна средства како би се на овој деоници поставили лежећи полицајци и хоризонтална и вертикална сигнализација – казао је Вранешевић.

VUL 7583
Председник Месне заједнице Звечка Петар Лалић захвалио је Граду Београду и општини Обреновац на асфалтирању улице Живе Борјановића, која ће, како је навео, много значити мештанима тог насеља. Он је истакао да је тај пут од стратешког значаја, а годинама је био у рупама и у веома лошем стању.

{youtube}rg9vgwBEXDg{/youtube}