skoladren

skoladrenИстурено одељење Основне школе „Грабовац” у Дрену реновирано је неколико пута, а ове године на том објекту замењен је кров. Према речима директорке школе Снежане Поповић новац за реконструкцију крова обезбеђен је захваљујући напорима Градске општине Обреновац.

– Заједно смо конкурисали код ОЕБС-а и добили пројекат. Реализација је почела у касним јесењим данима, али време нам је било наклоњено и успели смо да га реализујемо у потпуности. Школа је покривена, завршени су сви радови, као и они пратећи који су били неопходни – казала је Поповић.
 
Драгослав Мршевић, члан Већа градске општине Обреновац, изјавио је да је поносан што су уређене две најудаљеније сеоске школе на територији општине Обреновац. Инвестиција је вредна преко 70 хиљада евра. На школи у Дрену реконструисано је преко 900 метара квадратних крова. Ова шкала је стара више од једног века, изграђена је 1897. године, и деца која похађају ову школу коначно имају услове да наставу и све друге активности обављају на најквалитетнији начин.Средства за реконструкцију смо обезбедили преко ОЕБС-а и шведске Агенције за сарадњу и развој СИДА – додао је Мршевић.
 
{youtube}–6N9BM-rLI{/youtube}