VUL 7200

VUL 7200Представници Градске општине Обреновац обишли су данас завршне радове на згради чију изградњу финансира Фондација „Дејан Станковић”. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће бити уређена и околина зграде.

– У  складу са уређењем овог простора где се налази нова зграда коју је финансирала Фондација „Дејан Станковић” и зграда Хелп-а, која се налази у близини, треба извршити рушење околних барака и направити паркинг простор и парк за станаре тих зграда. Што се тиче зграде Хелп-а покушаћемо да обавезе које имају становници Хелпове зграде сведемо на најмању могућу меру,  јер знамо да су у великом финансијском проблему и да постоје велика оштећења на првом спрату и у приземљу те зграде. Измена уговора између организације „Хелп” и Комесаријата за избеглиће ће бити иницирана од стране општине као треће потписнице, како би становници зграде могли да добију у власништво те станове по цени која би била приступачнија него што је предвиђена сад. Што се тиче улице Четврте лично ћу као председник иницирати, и надам се подршци свих одборничких група, да ову улицу именујемо у улицу Дејана Станковића, с обзиром на заслуге које он има за спас 28 породица које су у овој улици живеле. Свакодневно вршимо надзор над градилиштима у Обреновцу. У овом објекту је неоходно да се поставе грејна тела, да се пусти грејање и да се на исушеној кошуљици подне подлоге постави ламинат. Тада ће станаи моћи да уђу у ову зграду. Према проценама извођача радова радови ће бити готови у фебруару. Апелујем на још мало стрпљења код породица које су на разне начине успевале да презиме ову и претходну зиму у туђим кућама – казао је Чучковић.
 
VUL 7238
 Директор ЈКП „Топловод” Обреновац Борис Ивковић рекао је да то јавно предузеће учествује у  свим важним пројектима за Обреновац и да ће до нове године ова зграда бити прикључена на даљински систем грејања. 
Начелник Управе градске општине Обреновац Милорад Косановић додао је да ће општина позвати сваког од 28 корисника који треба да се уселе у нову зграду да дођу у општину и поднесу неопходну документацију како би постали корисници станова у тој згради.
 
{youtube}Xn5Vq0AHE_k{/youtube}