VUL 5810

VUL 5810У току су радови на уређењу приобаља реке Колубаре, уређењу заштитног бедема на Сави и санирању депресије која се појавила на Перилу на Забрежју након мајских поплава 2014. године. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац, предузећа „Београдводе” и Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић најавио је да се радови неће прекидати без обзира на временске услове.

– Трстеница, Тамнава и Колубара ће до реке Саве бити проточне. Истовремено, радови се изводе и на Забрежју. Бетонски бедем је готов, а затрпавање депресије на Перилу се приводи крају – рекао је Чучковић.
 
Мирко Вранешевић, заменик председника општине Обреновац, рекао је да ће ови радови помоћи у изградњи Коридора 11.
 
– Место на ком се изводе радови се налази на траси аутопута Коридор 11 и ту ће бити изграђени мостови преко река Колубаре и Саве. Ови радови представљају предуслов за извођење радова на коридору. Након довођења инвеститора на локацију Прве Искре очекујемо да ће нов пут отворити нову развојну шансу за Обреновац, која ће омогућити долазак нових инвеститора и прилику да укључимо власнике приватних парцела који ће добити могућност да се на њиховим парцелама граде неке нове фабрике у будућности – казао је Вранешевић.
 
VUL 5867
 Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Славко Берић рекао је да ови радови побољшавају проток воде и унапређују животну средину.
 
– Форланд око реке Колубаре није деценијама пипнут и сада смо успели да то урадимо. Радови који се изводе укључују уклањање шибља, палог дрвећа, а остављају се само витални засади и витална стабла која ће допринети одржавању екосистема – додао је Берић.
 
Владимир Баталовић, технички директор ЈВП „Београдводе”, истакао је да су радови на заштитном бедему готови, а на затрпавању депресије при крају.
 
– Радови на изградњи заштитног бедема на Забрежју су трајали мало дуже, али сада је завршена и последња фаза. Овим је комплетна одбрамбена линија враћена у пређашње стање. Потребно је још поравнати терен око бедема, и то ћемо ускоро завршити. На терену око бедема постоји и депресија која је настала током пробијања самог зида и она ће бити затрпана када будемо добили материјал са изградње Коридора 11. Надам се да ће то бити врло ускоро. Што се тиче затрпавање депресије на Перилу, радови теку како је планирано. Мораћемо да употребимо више материјала од планираног, али како сам материјал вадимо из форланда то нам неће бити проблем. Очекујемо да овај терен ускоро буде завршен и да та депресија више не представља опасност по становнике. Желим да се извиним свим грађанима што су чекали на санацију ових проблема, али морали смо да испоштујемо процедуре и законе. Ипак је најбитније да је посао завршен и да се оно што је остало сигурно приводи крају – казао је Баталовић. 
 
{youtube}wgPg8AQ-DKc{/youtube}

{youtube}ID4iJEZmiDE{/youtube}