PROFESOR i NAUCNIK 65x100

PROFESOR i NAUCNIK 65x100Галерија ЈП Спортско-културни центар Обреновац” са поносом представља изложбу Живот и дело Милутина Миланковића”, коју ће обреновачка публика моћи да погледа од 10. до 19. новембра 2015. године.

Изложба се реализује у сарадњи са удружењем грађана Милутин Миланковић” из Београда, које је основано као научно-стручна организација са циљем да промовише научно стваралаштво и достигнућа, педагошко, књижевно и инжењерско дело великог научника, професора и човека, Милутина Миланковића.

Изложба која је пред публиком представља богат материјал, сређену биографску, документарну, архивску, научно-истраживачку грађу, коју су колеге из удружења пажљиво сакупили, обрадили, средили и дизајнерски уобличили у штампане табле. На таблама се може видети аутентичан визуелни материјал, фотографије, писма, преписке, дипломе, који је сложен у доследном, фактографском маниру. Поред овога, на изложби ће бити представљен део књига из богате библиографије Милутина Миланковића, као и књиге које је издало удружење. Такође, публика ће видети бисту Милутина Миланковића, као и скулптуру у металу, рад вајара Станислава Гранића.