JiM 1 of 11

JiM 1 of 11У згради Градске општине Обреновац одржана је седница зимске службе. На њој је било речи о припреми механизације и начина деловања за предстојећи зимски период.

Шеф оперативног тима зимске службе Градске општине Обреновац Зоран Лапчевић рекао је да ће деловање у току зиме имати четири правца. 

– Градска општина Обреновац је као и ранијих година израдила план поступања у случају потребе ангажовања механизације јавних предузећа за уклањање снега и снежних наноса са територије наше општине. Планови су направљени и послати у Скупштину града Београда. По одобравању деловање ће бити подељено у четири правца. То је пут Београд-Обреновац , Ваљевски, Шабачки пут и градске месне заједнице. Сваки овај правац има задуженог члана Већа градске општине Обреновац. У овом тренутку имамо довољне количине соли и ризле за посипање путева и пешачких зона. Механизација је у потпуности спремна, као и људство и сав ситан алат и мини машине за посипање соли по тротоарима. Грађани су у обавези да одржавају проходним стазе које се налазе око њихових објеката. Осим њих, јавна предузећа и школска и предшколска предузећа су дужна да очисте све делове којима они газдују. Уколико им буду потребне додатне количине соли могу се нама обратити и ми ћемо им изаћи у сусрет и обезбедити све што је неопходно, како би тротоари били чисти и безбедни – казао је Лапчевић.
 
У Јавном предузећу за изградњу Обреновца рекли су да је то предузеће завршило јавну набавку за извођача радова за чишћење некатегорисаних путева током зимског периода, док у Саобраћајном предузећу „Ласта” кажу да су у току радови на припремању возног парка за зимску сезону и да не очекују веће проблеме.
 
{youtube}ORXbzRP67tI{/youtube}