VUL 4973

VUL 4973Градска општина Обреновац донела је одлуку о одобравању једнократне интервентне помоћи за 2015. годину бившим радницима холдинг предузећа „Прва искра” у реструктурирању Барич, предузећа „Посавина” а.д. у стечају из Обреновца и ДП „Бора Марковић” у стечају из Обреновца, чије је место пребивалишта у Обреновцу. 

Тим поводом подељени су ваучери у вредности од по 20.000 динара за 300 најугроженијих радника, који се могу употребити за умањење рачуна комуналних услуга предузећа чији је оснивач општина Обреновац – ЈКП „Обреновац”, ЈКП „Водовод и канализација” и ЈКП „Топловод”. Ваучере су уручили председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и члан Већа Драгослав Мршевић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се много тога променило од периода када су подељени последњи ваучери. 

– Потписали смо уговор за изградњу фабрике у Баричу. Отворили смо заштићен рачун за све раднике који имају заостале зараде. Расписан је тендер за продају преостале опреме и све што буде наплаћено биће пренето на наменски рачун. Такође, уклонили смо 1000 тона најопаснијег отпада. До краја године нас чека почетак иградње фабрике за 1400 радника и на тај начин ћемо кренути у нову будућност. Што се тиче предузећа „Посавина” поднета је кривична пријава против људи који су продавали опрему у име „Посавине”. Ми мислимо да је та имовина продата у бесцење и није се о њој бринуло на адекватан начин. Што се тиче „Боре Марковић”, судски процес је у току и трудићемо се да тих 17 хектара буде развојна шанса овог града, а не сметлиште – казао је Чучковић. 

VUL 5002

Драгослав Мршевић, члан Већа ГО Обреновац, рекао је да ће у овој тури ваучере добити 550 радника.

– Ово је четврта тура помоћи радницима ова три предузећа. Помажемо тако што ћемо за 20.000 динара умањити рачуне за комуналне услуге. Ко има сва три рачуна, у том случају ће рачун за воду и одношење смећа бити умањен за по 6.000,а за грејање 8.000 динара. Они који немају грејање умањење ће за рачуне за воду и одношење смећа бити по 10.000 динара. До сада је ваучере добило 996 људи и то су били пензионери и угрожени. Ради се о симболичној помоћи која је показатељ да ти људи нису заборављени после свега што им се догодило у животу, преко губитка посла, ужасних приватизација, смањења пензија и поплаве. Градска општина Обреновац ће се трудити да тим људима помогне и бори се за њихова права. Ових 20.000 динара помоћи неће се одбијати радницима „Прве Искре” уколико и када се прода опрема из фабрике и намире њихове заостале зараде – рекао је Мршевић.

 {youtube}WFV0FLF8Kvs{/youtube}