plakatdanhrane

plakatdanhraneМанифестација коју традиционално организује Градски завод за јавно здравље Београд и Секретаријат за образовање и дечју заштиту поводом Светског дана хране биће одржана данас у 11 часова у вртићу „Звончица” (Ваљевски пут бб ) у Стублинама.

Учесници програма су деца из Предшколске  установе „Перка Вићентијевић”, ОШ „Живојин Перић“, Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју и Пољопривредно-хемијске школе. Биће приказана и изложба најбољих ликовних радова одабраних на ликовном конкурсу који је организован поводом обележавања месеца правилне исхране. Деци из београдских вртића, чији су ликовни радови одабрани као најуспешнији, биће додељене пригодне награде. Светски дан хране ове године се обележава под слоганом „Од њиве-до тањира ”.

У складу са овим датумом, месец октобар је проглашен за Месец правилне исхране. Разноврсна и правилна исхрана постала је тренд у свету, па и код нас, и веома је заступљена као тема разговора у медијима и у свакодневном животу. Сигурно је да су много већи изгледи за успех едукативних програма о правилној исхрани ако се са њима започне у најранијем детињству. Деца лакше усвајају здраве навике у исхрани, нарочито ако им се представе на занимљив и креативан начин, што већ годинама раде васпитачи, сестре у превентиви, у сарадњи са нутриционистима, у београдским предшколским установама кроз програм „Здрав вртић”.

Програм васпитања за здравље деце у предшколским установама у Београду „Здрав вртић” иницирао је и креирао Градски завод за јавно здравље пре више од 15 година, од када континуирано спроводи обуку запослених у вртићима и прати спровођење програмских активности, учествује у едукацији родитеља о здрављу деце и стара се о организацији јавних манифестација.

 {youtube}cuGidYoKV30{/youtube}