barička reka sanacija 2

barička reka sanacija 2Данас су почели радови на санацији корита Баричке реке које је оштећено током прошлогодишњих поплава. Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић са својим сарадницима обишао је радове и том приликом рекао да ће корито Баричке реке бити враћено у стање пре мајских поплава до 15. новембра ове године.

– Управо смо се са извођачем радова договорили и замолили га да о свом трошку ојача два приватна моста шиповима, како би могли поново да се користе и да на тај начин безбедност у Баричу буде на највишем могућем нивоу. Што се тиче узводних парцела, ту смо са Јавним водопривредним предузећем Београдводе” и Скупштином града Београда кренули у експропријацију земљишта с обзиром да су дуж корита Баричке реке све до Мале Моштанице у приватном власништву. То је посао који мора да претходи грађевинском делу посла, пошто се показало да је недовљно уредити корито од ушћа до краја насеља уколико се не уреди и слив који иде од Чукарице и Мале Моштанице – казао је Чучковић.

barička reka sanacija 3

Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, је рекао да је то предузеће у априлу и мају извадило делове бетонске конструкције која је након прошлогодишње поплаве пала и направила велики проблем.

– Обећали смо свим мештанима дуж Баричке реке да ћемо до краја године завршити санацију овог дела и избетонирати делове који су остали без бетонских плоча. У наредних 20 дана ти послови ће бити завршени, а оно што могу да најавим је то да ћемо до средине новембра завршити и санацију два моста на Баричкој реци и заокружити комплетну причу што се тиче санације и одржавања корита ове реке. Остаје нам за следећу годину велики посао по добијању средстава од Канцеларије за обнову и помоћ поплављених подручја, а то је комплетна санација моста по пројекту – рекао је Марошанин.

Заменик председника општине Обреновац Мирко Вранешевић захвалио се запосленима у Јавном предузећу за изградњу, као и извођачу радова, на ангажованости на овом задатку.

Радове изводи предузеће МИП Градинг”, а вредност санације мостова је 15 милиона динара, док је за уређење самог корита Баричке реке из буџета Градске општине Обреновац опредељено 8 милиона динара. 

{youtube}RTedX4G-LIc{/youtube}