gaj1

gaj1Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић данас је са сарадницима обишао радове на примарној топловодној мрежи у насељу Гај.

Он је том приликом изјавио да цена грејања неће бити промењена.

– Топлификациони систем Обреновца је спреман у потпуности и грејна сезона ће почети и пре рока уколико за то буде потребе. Надамо се да ће временски услови бити такви да грејање неће морати да стартује пре 15. октобра. Магацин ЈКП „Топловод” Обреновац снабдевен је свим резервним деловима и новим пумпама, тако да уколико буде дошло до хаварије током зимског периода  моћи ће брзо да се реагује у року од неколико сати. Значајан део буџета је опредељен за ту намену, како би поузданост система била на високом нивоу. Најважнија вест за наше суграђане је да већ неколико година за редом ЈКП „Топловод” не мења цене својих услуга. Цена грејања ће остати иста као и до сада и грејање ће и даље бити најјефтиније и најбоље у целој Србији. Захваљујем се радницима приватних предузећа који су учествовали у ремонтима, али и нашим радницима који су читаво лето били на терену, радили предвиђене ремонте и омогућили да грађани дочекају зиму спокојни и безбедни што се тиче грејања – казао је Чучковић.

gaj2

Директор ЈКП „Топловод” Обреновац Борис Ивковић рекао је да су у току завршни радови на делу примарне топловодне мреже Гај 2.

– Пројекат који је почео пре поплаве сада завршавамо. Извршени су сви варови, заливамо све спојеве. Урађено је испитивање и снимање свих неопходних варова да би знали и били сигурни у њихову поузданост. Наше предузеће у свим тендерима инсистира на потпушивању асфалта и мислимо да је то суштински важно. Вредност ових радова је око 5 милиона динара. Завршетак радова ће обезбедити да немамо губитке који су се дешавали у овом делу топлификационе мреже. Што се тиче осталих радова, приводе се крају радови на замени инсталације на главном магистралном воду из ТЕНТ-а, као и сви текући радови за почетак грејне сезоне – нагласио је Ивковић.

{youtube}VaIN9knp20w{/youtube}