VUL 8353

VUL 8353Светска организација за храну, у сарадњи са Градском општином Обреновац, наставила је са поделом помоћи обреновачким пољопривредницима који су претрпели штету током мајских поплава прошле године. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се данас додељују пумпе за наводњавање. 

– ФАО је већ месецима уз нас и свака пумпа коју су добили обреновачки пољопривредници вреди преко хиљаду евра. Пољопривредници су задовољни отишли својим кућама и сада ће моћи да побољшају своје приносе. Оно што је за нас значајно је да омогућимо да мали произвођачи буду потпуно независни и да не зависе од временских услова, односно да имају принос који ће моћи да храни њих и чланове њихових породица. Ове недеље крећемо са дефинисањем исплате уништеног сточног фонда, тако да се нећемо зауставити док не вратимо могућност и снагу сваком пољопривредном произвођачу да производи онако како је призводио пре поплаве – казао је Чучковић.
 
VUL 8328
 Александар Богићевић, члан Већа градске општине Обреновац, рекао је да су пумпе за наводњавање биле жеља самих пољопривредника.
 
– 18 пољопривредника је прошле године приликом анкетирања као први приоритет написало да су им најнеопходније пумпе за наводњавање. Ове недеље завршавамо са првим кругом што се тиче пумпи за наводњавање. Ово није крај првог круга помоћи, остало је да од 21. септембра поделимо супрасне назимице и прасиће за које су наши пољопривредници изразили жељу. Након тога кренућемо са другим кругом помоћи за 420 пољопривредна газдинства која су у априлу уписала своје жеље – рекао је Богићевић. 
 
{youtube}xmfYWbf01Mw{/youtube}