VUL 1849

VUL 1849У Обреновцу ће се у недељу, 13. септембра, на Вашаришту одржати прва фијакеријада. Помоћник председника Градске општине Обреновац Иван Јегоровић рекао је да ће се ове године по први пут одржати фијакеријада која ће имати такмичарски карактер. 

– Очекујемо велики бој такмичара и гледалаца. Цео догађај се одржава на Вашаришту, али имаћемо и дефиле кроз Обреновац. То је леп вид враћања традиције у наш град, поготово што је Обреновац коначно добио свој први коњички клуб. Ја сам велики оптимиста јер су учешће најавили озбиљни такмичари из озбиљних клубова. Овом приликом позивам све љубитеље коњичког спорта да дођу 13. септембра и испрате ову заиста дивну манифестацију – најавио је Јегоровић.
 
Драган Бирчанин, председник Коњичног клуба Обренвоац, рекао је да програм почиње у 12.00 часова.
 
– У 12.00 часова на Вашаришту почиње такмичарски део у двопрегу, у 14.00 крећемо са такмичењем у четворопрегу, а након тога у петопрегу. Такмичари долазе из целе Србије и позивам све грађане да дођу и погледају овај, за Обреновац, несвакидашњи догађај. Осим људи широм Србије биће и шест запрега из Обреновца, а у ревијалном делу још и више – казао је Бирчанин.
 
{youtube}_6XGeUwTVLE{/youtube}