Пуштањем стотину црвених балона у ваздух у Обреновцу је данас свечано отворен једнствени Еко парк који представља поклон Кока-Кола система” у Србији грађанима Обреновца, уз подршку Министарства пољопривреде и заштите животне средине-Републичке дирекције за воду и Архитектонског факултета Универзитета у Београду.

Пројекат за изградњу парка дело је групе студената Архитектонског факултета Универзитета у Београду, на челу са професором Будимиром Судимцем, који су заједничким радом осмислили идејно решење једниственог парка и тиме дали лични печат овој оази која ће служити многим будућим генерацијама као место за окупљање и разоноду.

Кока-Кола систем” констатнтно улаже напоре да унапреди локалне заједице у којима послује и да, поред добре пословне праксе, створимо лепо окружење за све наше суграђане. Са великм задовољством грађанима Обреновца и свим посетиоцима данас поклањамо овај парк који смо изградили након немилих догађаја из маја 2014. године, који представља симбол новог почетка и будућности којој се заједно радујемо – изјавио је Александар Ружевић, генерални директор Кока-Кола Хеленик Србија и Црна Гора”.

– У име свих грађана Обреновца и у своје лично име желим да се захвалим компанији Кока-Кола систем” која је већ у првим данима после катстрофе која је погодила наш Обреновац, заједно са волонтерима, помогла у санацији нашег града. Ваша помоћ у финансирању обнове спортских реквизита у свим школама је била предуслов за редован почетак прошле школске године.То је представљало тренутак када смо ми били сигурни да овај град никада неће остати град напуштених домова, полупаних излога и град у коме неће бити живота. Још једном желим да вам се захвалим и на овом данашњем поклону, који побољшава квалитет живота овог дела Обреновца. Хвала вам на његовој необичности, функционалности и могућности да више од стотину деце у истом тренутку овде проводи своје време. Дајем вам реч да ћемо заједно са вама градити бољу будућност, како за све компаније које послују у Обреновцу, тако и за наш град – изјавио је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

{youtube}so0lXAxaU6Q{/youtube}