VUL 1041

VUL 1041Данас је у згради општине Обреновац одржана редована седница Штаба за ванредне сиитуације. Командант Штаба и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се анализирала припрема штаба за јесењи период, али и активности које су обављене током лета. 

– Најважније за протекли перод је да је систем водоснабдевања био на високом нивоу. Затим, имали смо третирање ларви комараца. Појачаћемо интезитет дејства по стамбеним објектима колективног становања у подрумима, како бисмо уништили глодаре и буве. Дефинисали смо мере против суше и активности у вези са одношењем отпада из Барича – казао је Чучковић.
 
Директор ЈКП „Водовод и канализација” Иван Илић рекао је да je то предузеће радило пуним капацитетима током лета.
 
– Коначно смо дечакали захлађење које ће битно утицати на систем водоснабдевања у позитивном смислу. Током лета обе наше фабрике воде радиле су пуним капацитетима. Дешавали су се повремено проблеми на дистрибутивној мрежи који су отклањани у најкраћем могућем року, али у принципу сви делови Обреновца су имали воду, а изузтак је правац према Ушћу где смо због повећане потрошње у појединим тренуцима морали да редукујемо проток воде кроз мерно реугалициону шахту. Међутим, и ти грађани су имали воду за најнужније потребе. Указао бих да је добро водоснабдевање последица реконструкција у протеклом периоду које су одрађене на време и да смо санацијама у самом центру града смањили значајно губитке. Прошле године након поплава смо урадили регенерацију свих цевастих бунара, а све то је у суми дало квалитетно водоснабдевање без прекида – казао је Илић.
 
На седници Штаба за ванредне ситуације биле је речи о отварању Центра за дијализу и према речима директорке Дома здравља Маје Тодоровић реконструкција се приводи крају, а отварање центра се очекује у другој половини септембра. 
 
{youtube}lg-Atog9nns{/youtube}