1692735 Goran Vesic s

1692735 Goran Vesic sГрадски менаџер Горан Весић је гостујући у „Београдској хроници” говорио о проблему клизишта на Умци. Весић је подсетио да је реч о вероватно највећем клизишту у Европи, које је  деценијама проблематично.

– Република Србија је одлучна да заједно са Градом Београдом и нашим европским партнерима коначно реши овај вишедеценијски проблем. Влада Србије донела је одлуку о пресељењу 52 породице на комплекс од два хектара у Остружници. То је у овом тренутку најважније.  Да би се коначно решио проблем, потребно је проширити корито Саве са сремске стране, јер река сада поткопава брдо. Сава је, уосталом, на том делу најдубља и зато се и зове Дубоко. Пројекат је вредан око 50 милиона евра и неопходно је да се финансирање обезбеди преко ИПА европских фондова – навео је Весић.

Он је подсетио да се на тој деоници ради ауто-пут Обреновац–Сурчин, о чему држава преговара са потенцијалним партнерима из Кине и Азербејџана. Рекао је да ће се у оквиру тог пројекта радити магистрални прилаз из насеља Мислођин, Умка и Остружница у делу где је некада ишла стара пруга, и који ће решити проблем са путем који сада константно пропада. Весић је истакао да је то трајно решење.

Извор: Беоинфо