VUL 9880

VUL 9880Мобилна стоматолошка ординација која ја донирана обреновачком Дому здравља уз помоћ Драгана Јовановића од стране швајцарског кантона Нојшател данас је почела са радом у Малој Моштаници. 

Директорка Дома здравља Маја Тодоровић рекла је да је данас у Малој Моштаници почела са радом мобилна стоматолошка амбуланта.

– Данас смо пустили у рад ову за наше прилике необичну стоматолошку ординацију, која је поклон за наше суграђане од наших пријатеља из Швајцарске. Било је много техничких проблема да се оваква ординација покрене и најзад су се стекли услови за рад. Ми позивамо суграђане из Мале Моштанице да дођу у стоматолошку ординацију која им је сада врло близу и на услузи. Поред велике захвалности коју дугујемо донаторима, морам да се захвалим и нашој Градској општини Обреновац која је имала слуха да финансира плате за доктора стоматологије и стоматолошку сестру који ће радити у овој ординацији – рекла је Маја Тодоровић.
 
Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да је ова донација успех наше дијаспоре.
 
– Велику захвалност дугујемо кантону Нојшател из Швајцарске и Обреновчанину Драгану Јовановићу који живи и ради у Швајцарској. Он је лично одговоран што је ова донација завршила у нашем Дому здравља. За почетак ће ова амбуланта бити стационирана у Малој Моштаници. Чекали смо неко време, јер смо морали да испоштујемо процедуре око отврања једног оваквог објекта. Грађани Мале Моштанице су добили амбуланту која је у потпуности функционална, у којој постоји и рендген апарат за снимање зуба и стручно особље, тако да ће овај вид лечења засигурно дићи на виши ниво примарну здравствену заштиту – казао је Вранешевић.
 
VUL 9915
 Драган Јовановић, донатор мобилне стоматолошке ординације, рекао је да је ово радостан тренутак.
 
– Прошло је скоро шест месеци од када је ординација уручена обреновачком Дому здравља. Ја сам јако задовољан и мислим да ће ове слике донаторима из кантона Нојшател у Швајцарској дати прилику да се увере да је то заиста права ствар за овај регион. Дијаспора је доста помогла током поплаве, и ово је само наставак те помоћи – рекао је Јовановић.
 
Мобилна стоматолошка ординација ће током августа радити према утврђеном распореду три пута недељно, а од септембра сваког радног дана у времену које ће бити истакнуто у Дому здравља у Малој Моштаници.
 
{youtube}_ZMphxEE7eg{/youtube}