1692387 v obr

1692387 v obrФестивал народног стваралаштва и фолклорне традиције „Међународни сусрети у Обреновцу” одржан је од 9. до 12. августа, а на њему је учествовало пет домаћих културно-уметничких друштава и четири ансамбла из иностранства. 

Тим поводом представници Секретаријата за привреду града Београда, Туристичке организације Београда и општине Обреновац угостили су делегацију из Републике Пољске и организовали панорамско разгледање српске престонице отвореним аутобусом, као и упознавање града са река бродом „Јахтинг Клуба Кеј”. 

– Изузетна ми је част што смо имали прилику да угостимо делегацију Републике Пољске и орагнизујемо панорамско разгледање Београда. Пораст туриста из Пољске је из годину у годину све већи што нас посебно радује. Према последњим подацима Градског завода за информатику и статистику број посетилаца из ове земље од почетка године до јуна порастао је за 18 одсто у односу на прошлу годину, као и број ноћења од 11 одсто. Сви ови подаци нам говоре на је Београд постао изузетно атрактивна туристичка дестинација где се број туриста из месеца у месец повећава – изјавила је градски секретар за привреду Тијана Маљковић.

Заменик председника општине Обреновац Мирко Вранешевић  је подсетио да та општина од 2011. године има успостављену сарадњу са округом Нови Сонч из Пољске. Он је нагласио да ће, осим сарадње у области културе, фокус у наредном периоду бити помоћ у писању пројеката са којима ће општина Обреновац аплицирати за средства из европских фондова.
  
– Београд је оставио јак утисак на нас, а посебно нам се допао поглед на Београд са његових река. Ми смо дошли са нашим ансамблом из Новог Сонча, и јако нам је драго што смо имали прилику да своју игру, плес и музику представимо Обреновчанима и његовим гостима – изјавио је Марјан Риба, представник округа Нови Сонч у Пољској.

Извор: Беоинфо