aaaaengleskihirurg

aaaaengleskihirurgУ уторак, 28. јула, у 20.30 часова, у OYF друштвеном центру, у улици Краља Александра Првог 59, у оквиру турнеје филмског фестивала Слободна зона” биће приказан филм Енглески хирург”

Како је то имати готово божанске хируршке моћи, а борити се са сопственом човечношћу? Како је то кад покушате да спасете нечији живот, а ипак не успете?

Снимљен у украјинској болници препуној очајних пацијената и неадекватне опреме, енглески хирург је интиман портрет неурохирурга Хенрија Марша док се бори са дилемама, које прате однос доктора и пацијента. Док покушава да заборави на случај девојчице, коју није успео да спасе, Хенри мора да изведе веома компликовану операцију тумора на мозгу у скоро немогућим условима, а једина шанса је да пацијент све време операције остане у свесном стању…

Уз оригиналну музику коју су компоновали Ник Кејв и Ворен Елис, енглески хирург се отворено суочава са моралним и етичким проблемима који дотичу сваког од нас. Све то у земљи Украјини која се бори да учини исто то?

 {youtube}qUmQkea8nms{/youtube}