aaaaaDraganBabic

aaaaaDraganBabicУ уторак, 28. јула, у 10:11 i 15:08 на РТС 2 биће емитована трећа епизода серијала На веслу прича” у којој своју еколошки ангажовану причу Моја вода” на веслу на реци говори Драган Бабић, кантаутор и аутор четири књиге за децу.

Еколошки ангажман српских књижевних стваралаца, непосредан у природи, на реци са веслом у руци, концепт је ТВ серијала „На веслу прича“ у продукцији Удружења „Шта хоћеш“ који се емитује у оквиру Школског програма јавног сервиса.

Стари морнар и рокер с Колубаре све водотокове је прешао „на весла“. Ретко коме је удобније у природи. Нема важнијег и мирнијег места од реке. „Да те људи не примете и да те река не осети.“

Драган Бабић, рођен 1950. године, кантаутор, писац и новинар, објавио је четири књиге прозе за децу. Сценариста је ТВ серијала за децу „Мој ујак“.

О својој причи на веслу Бабић је рекао:

– Вест да ће моја прича на веслу бити емитована затиче ме у логору поред Колубаре. Сећам се, када су ме снимали на чамцу, колебао сам се да ли да испричам неку реалну авантуру или анегдоту. Када сам ја упао у реку по ноћи, или како је неко други упао, шта све може да се деси крај логорске ватре у веселом друштву… Али нисам, причао сам о својој најдужој вези, оној са реком, са светским морем. Јер људи на води нису стварно важни. Важан је мир. Искључење досадног света, лажног напретка у ништавило. Две године након снимања моје приче на веслу, у мају 2014, Колубара је решила да ме пробуди у зору и да посети приземље моје куће у Великом Пољу. Да омогући искорак са балкона спаваће собе право у ток. Срећом, мој кајак је био на тавану.

{youtube}L6e-5GsErSc{/youtube}

Редитељ, продуцент, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; 
Композитор, монтажер тона: Владимир Лешић; 
Камера: Борис Несторовић, Часлав Петровић; 
Колор корекција и пост: Милан Пејновић; 
Дизајнер: Зоран Мујбеговић; 
Организатор снимања: Александар М. Поповић; 
Спикер: Александар Новаковић; 
Лађар: Коста Миловановић; 
Интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић
Пројекат подржала: Градска општина Обреновац
Подршка: Climate Action Network Europe, 350.org
Продукција: Удружење „Шта хоћеш“