aaaaanabujic

aaaaanabujicПостанак и опстанак кишне глисте” наслов је бајке коју књижевница Ана Бујић говори у 2. епизоди серије „На веслу прича“, која ће бити емитована у уторак, 21. јула, у 9:30 и 15:30 часова на РТС 2.

ТВ серијал „На веслу прича“ у продукцији Удружења „Шта хоћеш“ доноси еколошки ангажоване оригиналне приче еминентних српских књижевника на јавни сервис.

„Давно, у време праискона, кад још није постојало времена, а Сунце и Месец тек су се родили…“ Бајка танано и метафорично води кроз осећања и симболе. Постоји Змај. И постоји вила. Нема сумње. И слобода. Почетак има и друго тумачење, сами одређујемо крај. Или ћемо преживети?

Ана Бујић, рођена 1973. године, објавила је два романа, као и више есеја и приповедака. Роман „Назиреј“ награђен на конкурсу Савеза јеврејских општина Југославије 2000. године.

О својој причи на веслу Ана је изјавила:

– Бајке су тако привлачна, а тешка форма. Уобичајени почетак „била једном…“ увек може да одведе у другом правцу. Ту је важна и најтања нит, захтева фино ткање. Моје кормиларење причом преузела је река Сава. И мислим да смо се разумеле. Јер вода је та из које је живот потекао. Надам се да ће још књижевника прихватити стваран изазов да своју причу изговоре на веслу.

{youtube}6gZlRQZvUsI{/youtube}

Редитељ, продуцент, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; 
Композитор, монтажер тона: Владимир Лешић; 
Камера: Борис Несторовић, Часлав Петровић; 
Колор корекција и пост: Милан Пејновић; 
Дизајнер: Зоран Мујбеговић; 
Организатор снимања: Александар М. Поповић; 
Спикер: Александар Новаковић; 
Лађар: Коста Миловановић; 
Интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић
Пројекат подржала: Градска општина Обреновац
Подршка: Climate Action Network Europe, 350.org
Продукција: Удружење „Шта хоћеш“