VUL 3614

VUL 3614Данас су у насељу Старо игралиште у Обреновцу отворени обновљени терени за кошарку и одбојку. Обнављање терена омогућила је „Фондација Ана и Владе Дивац” преко Олимпијског комитета Србије.

Отварању су присуствовали председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, Ана Дивац из „Фондације Ана и Владе Дивац”, Ђорђе Вишацки, генерални секретар Олимпијског комитета Србије и други.

Ана Дивац је рекла да је идеја пројекта да што више деце може користити овакве терене.

– Оно што је лепо код оваквих пројеката је да они нису само за једну годину, или једну генерацију, него за многе генерације. Апелујем на све Обреновчане да чувају овај терен и да мисле и о наредним генерацијама које долазе. Ово пуно значи не само за развој спорта и развој деце, него и за родитеље који су оптерећени разним стварима и јако се радујем што у Градској општини Обреновац постоји пројекат који омогућава свој деци да се потпуно бесплатно баве спортом. Ова општина је пример и у целој замљи треба да буде тако – казала је Ана Дивац.
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се на донацији.
 
– Обреновац поново постаје прелеп град. Његови квартови имају посебну душу. И захваљујући „Фондацији Ана и Владе Дивац” обновљено је неколико јако битних кутака у самом граду. Ту пре свега мислим на терен на Малој Раби, на терен Старо игралиште у Вука Караџића, на дечје игралиште „Ракета”, као и на овај терен овде. Оно што је карактеристика ове фондације је да су и Ана и Владе учествовали лично у обнови. Ми смо овде са господином Дивцем били само неколико дана након катастрофе када је на терену била постављена пољска болница. Тада је са сетом гледао терен и обећао да ће овај терен добити стари сјај. Са друге стране, захваљујући „Фондацији Ана и Владе Дивац” многи малишани, а и рекреативци који долазе овде на терен имају ту срећу да живе у новим и обновљеним кућама, а ту пре свега мислим на насеље Стара Тамнава и то је додатни квалитет наше сарадње. Захваљујем се у име свих Обреновчана и у своје лично „Фондацији Ана и Владе Дивац” што су били са нама свих ових протеклих месеци и што су нам омогућили да повратимо живот у Обреновац.- казао је Чучковић.
 
Ђорђе Вишацки, генерални секретар Олимпијског комитета Србије, рекао је да је ово први од осам пројеката који ће Олимпијски комитет у сарадњи са „Фондацијом Ана и Владе Дивац” реализовати.
 
– Заиста је задовољство бити овде, поготово што знамо у каквој је ситуациј био Обреновац не тако давно. Сигурно да је велика ствар што овде постоји један сјајан пројекат који обезбеђује свој деци да се потпуно бесплатно баве спортом и мислим да је то један правац у ком Србија мора да иде ако желимо да имамо будуће шампионе – казао је Вишацки.

Средства за обнову терена, као и још 7 спортских објеката који су претрпели штету у мајским поплавама 2014. године, у износу од 180.000 долара, прикупио је Олимпијски комитет Србије, уз помоћ Међународног олимпијског комитета и захваљујући донацијама Европских олимпијских комитета, Међународног комитета Медитеранских игара, националних олимпијских комитета Румуније, Албаније, Црне Горе, Словачке, Теквондо клуба Галеб и Спортске арбитраже ОКС. Вредност пројекта обнове спортског терена у Обреновцу је 16.640 долара.

Пројекат обнове спортских терена реализују „Фондација Ана и Владе Дивац” и Олимпијски комитет Србије.

{youtube}9mPFNJzHWPU{/youtube}