venci 12. jul

venci 12. julДанас су на споменику на платоу код Спортско-културног центра Обреновац” положени венци палим борцима у ратовима од 1990-1999. године.

Венце су, поред удружења бораца и породица настрадалих, положили и представници Министарства рада, запошљавања и социјалне политике и представници Градске општине Обреновац.

У обраћању присутним родитељима и породицама страдалих бораца, председник скупштине ГО Обреновац Ђорђе Комленски је рекао да Обреновац и Србија не окрећу леђа палима за слободу.

– Овај гест показује, да док је породица, док је удружења ратника, док је Србије, нећемо заборавити оно што сте ви одгајили, што сте васпитавали, да часно, поштено, волећи своју домовину дају оно што је најдрагоценије. Свакога дана се морамо борити за истину, а истина је да Србија није била узрочник рата деведесетих година, да Србија није била узрочник бомбардовања 1999. године, истина је да смо морали да се бранимо. Нека им је вечна част, нека им је вечни мир, ми ћемо им бити вечно захвални – казао је Комленски. 
 
{youtube}bxAo93E4yRk{/youtube}