aaaaakanalinovo2015

aaaaakanalinovo2015Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је данас, заједно са директором ЈКП „Водовод и канализација”, обишао радове на изградњи канализације у месним заједницама Уровци и Кртинска.

Иван Илић, директор ЈКП „Водовод и канализација”, рекао је да је почела завршна фаза изградње фекалне канализације у овим месним заједницама.
 
– Остало је још око 600 метара на примарном делу. Динамика је таква да се ради 40 метара дневно, због тога што су услови рада отежани због високог нивоа подземних вода. Извођач тренутно ради са две екипе на две деонице, почели су да изводе прикључке објеката на канализацију, тако да по овој динамици очекујем да радови буду завршени до краја лета. За крај смо оставили најтежу деоницу где су дубине од преко седам метара. Ту ћемо применити потпуно нов систем обарања нивоа подземних вода са бунарима који се раде на дубини од 14 метара. Радиће се са најкрупнијом механизацијом. Што се прикључака тиче, грађани поред којих је прошао примарни вод ће подносити захтеве од августа. Задатак овог извођача радова је да уради подбушење испод асфалта са прикључном цеви у двориште, а након подношења захтева други извођач ће извести саму шахту и све остале потребне радове – казао је Илић.
 
aaaaakanalinovo20151
Председник општине Мирослав Чучковић је рекао да је овај крај представљао велики еколошки проблем.
 
– Током целе године радимо на успостављању одговорног понашања свих чинилаца који су на овом простору, од ТЕНТ-а, преко општине и омогућили смо изградњу канализације и коришћење пепела за изградњу путева и грађевинску индустрију. Оно што смо ми сугерисали Електропривреди Србије је да сви заинтересовани произвођачи грађевинског материјала који су и раније откупљивали део пепела и који желе да изграде свој производни погон, то и ураде уклањајући постојећу депонију. Наш посао је да овим инфраструктурним пројектом побољшамо услове живота за свако домаћинство. Дали смо налог извођачу радова да са својом цистерном свакодневно полива ову деоницу пута како се не би дизала прашина и угрожавала дворишта уз сам пут. У октобру, када се заврши ово градилиште, и крене да се одвозе прве количине пепела мислим да ће то бити знак да ће Уровци и Кртинска моћи да дишу пуним плућима и да постану заиста лепо место за живот у Обреновцу – казао је Чучковић.
 
Вредност радова је 63 милина динара, а новац је обезбеђен из кредита.
 
{youtube}40mp-yGg1lc{/youtube}